Ανακοινώθηκαν τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και για την Κρήτη - Οι υποψήφιοι στο νησί

Κρήτη
Ανακοινώθηκαν τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και για την Κρήτη - Οι υποψήφιοι στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανανεωμένα κατά 50%, στα 44 έτη η μέση ηλικία των νέων υποψηφίων, 42% οι γυναίκες

Τα ονόματα των υποψηφίων της ανακοίνωσε χθες Πέμπτη 6 Απριλίου, η Νέα Δημοκρατία σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, τα ψηφοδέλτια είναι ανανεωμένα κατά 50%.

«Οι νέοι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που θα διεκδικήσουν μια θέση στη Βουλή στις εκλογές τις 21ης Μαΐου, είναι πολίτες καταξιωμένοι στις τοπικές κοινωνίες και στο επάγγελμά τους. Και όλοι τους πιστοί στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα του 2027», αναφέρει η Ν.Δ. στην ανακοίνωση.

Επισημαίνει ότι το 50% του συνόλου των υποψηφίων της θα είναι νέα πρόσωπα, χωρίς συμμετοχή μέχρι σήμερα στην κεντρική πολιτική σκηνή, διεκδικώντας για πρώτη φορά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού. Επίσης, η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια ανέρχεται σε ποσοστό 42% και των ανδρών στο 58%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νέων υποψηφίων είναι τα 44 έτη.

Για την τελική λίστα με τους υποψηφίους έγινε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου κύριο ρόλο είχαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ. Παύλος Μαρινάκης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, οι οποίοι ήταν σε άμεση επικοινωνία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε και την τελική έγκριση.

Νέο βίντεο

Χθες Πέμπτη, ο πρωθυπουργός ανέβασε νέο βίντεο της Ν.Δ. στο διαδίκτυο με το μήνυμα: «Η Ελλάδα προχωράει τολμηρά μπροστά». Στο βίντεο εμφανίζονται διαδοχικά τα εξής μηνύματα: «Η Ελλάδα σήμερα έχει κάνει ρεκόρ στα έσοδα από τουρισμό, στις εξαγωγές, στις άμεσες ξένες επενδύσεις, στην παραγωγή ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, έχει τον υψηλότερο κατώτατο μισθό από ποτέ, έχει τη μικρότερη ανεργία των τελευταίων 12 ετών. Σταθερά, τολμηρά, μπροστά».

«Θέλω καλύτερες απολαβές»

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε την Πετρούπολη, περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες.

«Το ξέρω καλά ότι οι μισθοί είναι ακόμα χαμηλοί. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό από τα 650 στα 780 ευρώ. Αλλά εγώ δε θέλω οι νέες και οι νέοι, οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας, να προσβλέπουν ότι μια ζωή θα είναι στον κατώτατο μισθό. Θέλω καλύτερες απολαβές, καλύτερους μισθούς για όλες και για όλους», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος κρατάει το “τιμόνι” του “σκάφους”. Αντιμετωπίσαμε μεγάλες περιπέτειες αυτά τα τέσσερα χρόνια: μεταναστευτική εισβολή, έναν επιθετικό γείτονα, μια πανδημία, έναν πόλεμο στην Ουκρανία, φυσικές καταστροφές, μια μεγάλη ενεργειακή κρίση, μια κρίση πληθωρισμού», ανέφερε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Αποδείξαμε, όμως, ότι μπορούμε να κρατάμε το “τιμόνι” της χώρας σταθερό. Και αποδείξαμε και κάτι ακόμα: ότι μπορούμε να επιστρέφουμε το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

«Τίποτα δεν είναι δεδομένο»

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, επίσης, ότι οι συντάξεις αυξήθηκαν για πρώτη φορά κατά 8% μετά από δώδεκα χρόνια, ενώ σημείωσε πως γνωρίζει ότι υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες.

«Τον νόμο Κατρούγκαλου δεν τον ψηφίσαμε εμείς. Από άλλους θα ζητήσετε τον λογαριασμό, αυτούς που τώρα υποτίθεται ότι κόπτονται για τους συνταξιούχους και για τη μεσαία τάξη, όταν σας τσάκισαν στους φόρους και σας έκοψαν τις συντάξεις. Από αυτούς να ζητήσετε τον λογαριασμό σήμερα, όχι από εμάς», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, τόνισε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως «όλα αυτά τα οποία πετύχαμε μέσα σε τέσσερα χρόνια μπορούν εύκολα να ανατραπούν, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό το οποίο προσδοκούμε». Και πρόσθεσε: «Εγώ διεκδικώ ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία, για να μπορούμε να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία. Και πρέπει να σας πω ότι σήμερα, στην κάλπη της 21ης Μαΐου, υπάρχει μόνο μία ουσιαστικά πρόταση διακυβέρνησης. Όλα τα υπόλοιπα τα οποία ακούω δε βγάζουν ιδιαίτερο νόημα».

«“Προοδευτική διακυβέρνηση”, λένε κάποιοι, πρωθυπουργός ο “άγνωστος Χ”, λένε κάποιοι άλλοι. Εμείς τους απαντούμε: Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση αν θέλετε να ξέρετε ότι αυτό το οποίο ψηφίζετε είναι αυτό το οποίο θα έχετε την επόμενη μέρα. Για να μη βρεθείτε μπροστά σε εκπλήξεις. Γιατί, ξέρετε, μετά την αποχώρηση από την κάλπη, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται. Και επειδή ακούω επίσης πολλά για διπλές εκλογές, για το τι θα γίνει μετά την 21η Μαΐου. Μία είναι η κάλπη, φίλες και φίλοι. Την 21η Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα είναι πανίσχυρη και μετά όλα θα δρομολογηθούν», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες»

Νωρίτερα, λέγοντας ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος στη Δυτική Αθήνα, έθεσε εκ νέου το δίλημμα των εκλογών και είπε: «Όλες οι εκλογές είναι κρίσιμες, αλλά αυτές οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες. Γιατί αυτό που θα κριθεί στην κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται προς το μέλλον με αυτοπεποίθηση και σταθερότητα ή αν θα ξανακυλήσει πίσω. Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε αυτή την τετραετία ή αν θα επιστρέψουμε σε ένα περιβάλλον υψηλών φόρων, ανασφάλειας, ανοικτών συνόρων, μιας Ελλάδας αδύναμης, μιας Ελλάδας την οποία θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Είμαι σίγουρος ότι και εδώ, από τη δυτική Αθήνα, το μήνυμα που θα εκπέμψει η κάλπη της 21ης Μαΐου θα είναι ισχυρό και θα πετύχουμε τον στόχο που έχω θέσει, να είμαστε και εδώ πρώτη δύναμη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News