Βρέθηκαν 4 χειροβομβίδες κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Μαρούσι

Ελλάδα
Βρέθηκαν 4 χειροβομβίδες κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Μαρούσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πυροτεχνουργοί πήγαν στην περιοχή που βρέθηκαν οι χειροβομβίδες

Τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου που πιθανόν είχαν εγκαταλειφθεί από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κι είναι ιταλικής κατασκευής, εντοπίσθηκαν προ δύο ημερών σε προσπάθεια διάνοιξης χωμάτινου δρόμου στην οδό Αχλαδοκάμπου στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Αρχικά οι υπεύθυνοι της διάνοιξης του δρόμου εντόπισαν δύο από αυτές κι αργότερα κλήθηκαν πυροτεχνουργοί του στρατού που εντόπισαν άλλες δύο.

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για χειροβομβίδα M 35 που κατασκευάστηκε για πρώτη φορά από τον ιταλικό στρατό το 1935 αλλά χρησιμοποιήθηκε κι από τους Έλληνες αντάρτες.

Πολλές από αυτές είχαν κυρίως κόκκινο χρώμα κι ονομάσθηκαν για αυτόν τον λόγο στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (σ.σ. η παραγωγή της συνεχίσθηκε και μέχρι την δεκαετία του 80) «Κόκκινος Διάβολος».

Έχει εξωτερική επένδυση αλουμινίου  και περιέχει περίπου 50 γραμμάρια τρινιτροτολουόλη (ΤΝΤ). Οι εργασίες στην περιοχή γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή με τον κίνδυνο ανεύρεσης κι άλλων πολεμικών υλικών.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News