Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο έξω από την ΑΣΟΕΕ

Ελλάδα
Τι υποστηρίζει ο αστυνομικός που τράβηξε όπλο έξω από την ΑΣΟΕΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι δεν αντιλήφθηκε σωστά την εντολή του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ

Την δική του εκδοχή για το απίστευτο περιστατικό έδωσε ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης που εγκλωβίστηκε στο περιπολικό και πυροβόλησε στον αέρα.

Ο αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο των πυροβολισμών έξω από την ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τρίτης, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για το συμβάν.

Όπως σημείωσε, δεν αντιλήφθηκε την εντολή που είχε δοθεί νωρίτερα από το κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να μην περάσει κανένα όχημα από το σημείο που είχαν συγκεντρωθεί άτομα, στην Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νόμιζε ότι η εντολή αφορούσε μόνο το ρεύμα του δρόμου έξω από την είσοδο του Οικονομικού Πανεπιστημίου και όχι το αντίθετο ρεύμα.

https://www.megatv.com/embed/?p=20201002740 Φοβήθηκε ότι θα του επιτεθούν

Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι φοβήθηκε ότι από την επίθεση θα κινδυνεύσει η σωματική του ακεραιότητα και για το λόγο αυτό αναγκάστηκε να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου.

Πρόσθεσε ότι προσπάθησε να κάνει ελιγμούς με το περιπολικό, ωστόσο βρίσκονταν αρκετά α

Αυτοκίνητα γύρω τους και ήταν αδύνατον.

Όπως συμπλήρωσε, και οι άλλοι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό φοβήθηκαν για τη ζωή τους και για το λόγο αυτό εγκατέλειψαν το όχημα. «Πρέπει να βγούμε από το περιπολικό γιατί θα μας σκοτώσουν» φέρεται να είπαν, προτού φύγουν.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Νωρίτερα, ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που δείχνει το αδιανόητο και επικίνδυνο περιστατικό με τους πυροβολισμούς από αστυνομικό έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Οι εικόνες καταγράφουν κουκουλοφόρους να επιτίθενται με πέτρες σε περιπολικό και εν συνεχεία τον αστυνομικό να σηκώνει το όπλο, σοκάρουν στη σκέψη τι θα μπορούσε να έχει συμβεί και δημιουργούν πολλά ερωτήματα για την επιχειρησιακή -εκτός των άλλων- επάρκεια της Αστυνομίας.

ΕΔΕ για τους τρεις αστυνομικούς

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις κινήσεις των αστυνομικών και το γεγονός ότι δεν υπάκουσαν στις εντολές του κέντρου της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., είχε δοθεί εντολή να μην πλησιάσει κανένα όχημα της αστυνομίας το σημείο, κάτι που δεν έκανε το πλήρωμα του συγκεκριμένου περιπολικού.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός που έκανε χρήση του υπηρεσιακού του όπλου συνελήφθη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, μετά το σχηματισμό δικογραφίας.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει, μεταξύ άλλων,«στις 12:10 ομάδα περίπου 35 ατόμων 5 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα.

Περί ώρα 12:30 και ενώ είχε δοθεί σαφής εντολή από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης να μην πραγματοποιούνται διελεύσεις περιπολικών από το σημείο, όχημα της Άμεσης Δράσης με πλήρωμα τρεις αστυνομικούς, δέχθηκε από τα ανωτέρω άτομα απρόκλητη επίθεση με πέτρες, καδρόνια και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο όχημα.

Δύο από τους αστυνομικούς απομακρύνθηκαν άμεσα από το όχημα, ωστόσο ο τρίτος εγκλωβίστηκε και έκανε χρήση του υπηρεσιακού οπλισμού ρίχνοντας στον αέρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News