Σωκράτης Φάμελλος: «Πίεζαν τους καταναλωτές για μείωση της κατανάλωσης και τώρα τους χαρατσώνουν»

Ελλάδα
Σωκράτης Φάμελλος: «Πίεζαν τους καταναλωτές για μείωση της κατανάλωσης και τώρα τους χαρατσώνουν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πίεζαν τους καταναλωτές για μείωση της κατανάλωσης και τώρα τους χαρατσώνουν για να αυξήσουν τα έσοδα του ΔΕΔΔΗΕ»

«Άλλο ένα χαράτσι στους λογαριασμούς ρεύματος για τους πολίτες και τους παραγωγικούς φορείς της Ελλάδας, επιφυλάσσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο πριν την εκπνοή της θητείας της», αναφέρει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος.

«Αυξάνει τις χρεώσεις για τον ΔΕΔΔΗΕ από την 1η Μαΐου στους λογαριασμούς ρεύματος, με δικαιολογία τη μειωμένη κατανάλωση που οδηγεί σε μικρότερα έσοδα για τον Διαχειριστή. Μετά δηλαδή τις συστάσεις για μείωση κατανάλωσης, σειρά έχει το χαράτσωμα των καταναλωτών.

Μοναδικός σκοπός τους είναι η αύξηση των εσόδων του ΔΕΔΔΗΕ παρότι απολαμβάνει ένα υψηλότατο εγγυημένο έσοδο, πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει για ακόμα μία φορά την επιβάρυνση των καταναλωτών, ενώ έχει ξεπουλήσει το 49% του ΔΕΔΔΗΕ σε ένα αυστραλιανό fund χωρίς καμία τεχνογνωσία και χωρίς υποχρέωση για επενδύσεις. Παράλληλα σχεδιάζει την αύξηση, αντί για τη μείωση, και των ρυθμιζόμενων χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) παρότι προχωράνε οι διασυνδέσεις των νησιών.

Οι επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη έχουν στοιχίσει πάρα πολύ ακριβά στον ελληνικό λαό και είναι καιρός να πάψουμε να πληρώνουμε τα σπασμένα».

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες θα στείλουν πίσω τον λογαριασμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News