Μητσοτάκης: «Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με τις εστίες που κρατάνε την πατρίδα πίσω»

Ελλάδα
Μητσοτάκης: «Είμαι αποφασισμένος να συγκρουστώ με τις εστίες που κρατάνε την πατρίδα πίσω»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρωθυπουργός από τα Ιωάννινα έκανε λόγο για νησίδες ενός αναχρονιστικού χθες που αντιστέκεται και το οποίο μας εκδικήθηκε ενώ δήλωσε ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλες τις εστίες που κρατάνε την πατρίδα μας πίσω

«Είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστώ με τις εστίες που κρατάνε την πατρίδα μας πίσω», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στα Ιωάννινα. Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια λέγοντας ότι «ξεπεράσαμε πολλά»

Έκανε λόγο για νησίδες ενός αναχρονιστικού χθες που αντιστέκεται και το οποίο μας εκδικήθηκε ενώ δήλωσε ακόμα πιο αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλες τις εστίες που κρατάνε την πατρίδα μας πίσω.

Ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομία

«Τα δύσκολα στο μέτωπο του πληθωρισμού είναι πίσω μας. Είμαστε σήμερα ένα σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα. Θα μπορούμε να προσδοκούμε στη μείωση του κόστους δανεισμού. Εφόσον από τις εκλογές προκύψει σταθερή ισχυρή κυβέρνηση της ΝΔ η Ελλάδα θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ξεχωριστή επιτυχία η μείωση της ανεργίας

«Σήμερα έχουμε μειώσει παραπάνω από 50 φόρους. Έλεγα το 2019 ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% , τον μειώσαμε κατά 35%. Η εισφορά αλληλεγγύης είναι πια παρελθόν, ο φόρος γονικών παροχών καταργήθηκε έως τις 800.000 ευρώ, μειώσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 4 μονάδες και είχα δεσμευτεί το 2019 ότι πρόθεσή μου είναι να αυξήσω τον κατώτατο μισθό με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Τον ξεπεράσαμε αυτό το στόχο» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Για πρώτη φορά έχουμε μόνιμες αυξήσεις σχεδόν 8% στους συνταξιούχους ύστερα από 12 χρόνια. Εισέπραξαν ενίσχυση και εκείνοι που συνεχίζουν να αδικούνται από τη διαβόητη προσωπική διαφορά του νόμου Κατρούγκαλου.

Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία επιτυχία της κυβέρνησης είναι για το γεγονός ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες μειώσαμε την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες και δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας πολλές από τις οποίες είναι καλοπληρωμένες. Τα νέα παιδιά που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης για πρώτη φορά σκέφτονται να επιστρέψουν.

Μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «είμαι ο πρώτος ο οποίος θα δηλώσω ότι δεν είμαστε αλάθητοι και θα έχω το θάρρος να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί όταν αντιμετωπίζω σφάλματα. Μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και διαρκώς να προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι»

Ξέρω ότι έχουμε μεγάλες δυσκολίες, ότι οι μισθοί στον τόπο μας είναι ακόμα χαμηλοί, ότι τα νέα παιδιά δυσκολεύονται να βρουν στέγη, ότι αυτό το σύστημα υγείας έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης, ότι στην Παιδεία οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν πρέπει να έχουν συνέχεια και ότι στο δημόσιο ψηφιοποιήθηκαν οι συναλλαγές, πρέπει να γίνουν υπεύθυνες και οι συμπεριφορές. Μας το δίδαξε το τελευταίο ατύχημα.

«Τώρα μπορούμε να λέμε ότι είμαστε Ευρώπη και να γίνουμε Ευρώπη παντού και σε όλα. Η Ελλάδα του 2023 δεν θυμίζει τη χώρα των κλειστών τραπεζών, των φόρων, της ανεργίας , του διεθνούς περιθωρίου. Χθες υποδεχθήκαμε τον πρόεδρο του eurogroup. Τι είπε; Είπε ότι μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνηση θα έχει πιο υγιή οικονομική προοπτική και αυτό οφείλεται στη δουλειά που κανατε και στις δύσκολες αποφάσεις, μια δουλειά που ενίσχυσε την ανθεκτικότητά σας. Είναι η καλύτερη αναγνώριση της σημαντικής προόδου που πετύχαμε όλοι μαζί.

Με μια οικονομία η οποία πρωταγωνιστεί πια στην ανάπτυξη. Από το 2015 έως το 2019 η ελληνική οικονομία ήταν ουραγός στην ανάπτυξη στην ευρωζώνη, σήμερα είμαστε πρωταθλητές, με ρεκόρ επενδύσεων, εξαγωγών, εσόδων από τον τουρισμό.

Η φωνή μας ακούγεται δυνατή και σεβαστή σε όλα τα διεθνή φόρα

«Η φωνή μας πια ακούγεται δυνατή και σεβαστή σε όλα τα διεθνή φόρα. Από το αμερικανικό κογκρέσο και τον ΟΗΕ μέχρι τις Βρυξέλλες και τις μεγάλες πρωτεύουσες του κόσμου» είπε ο πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις στην ΕΕ όχι ως το κακό παιδί της Ευρώπης, αλλά ως μια χώρα υπερήφανη, ισότιμη η οποία πια μπορεί να συμμετέχει ουσιαστικά και να ακούγεται η φωνή της παντου με αυτοπεποίθηση και ισχύ».

Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

«Είχα πει ότι δεν μπορούμε να παίξουμε με τα εθνικά μας θέματα, ότι δεν μπορουμε να ανεχτούμε η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι και τη λογική ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα» τόνισε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε «πετύχαμε οι παράνομες μεταναστευτικές ροές έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο. Το 2015 το 75% όλων όσοι έμπαιναν παράνομα στην Ευρώπη ήταν από την Ελλάδα. Σήμερα είναι κάτω του 10%. Τα ακριτικά νησιά ανακουφίστηκαν. Τελειώσαμε με την αθλιότητα της Μόριας, οι δομές φιλοξενίας εκσυγχρονίστηκαν».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός αυτή είναι μια πολιτική «που αναγνωρίζεται και στην Ευρώπη ως ορθή. Αναγνωρίζει και περιφρουρεί τα ελληνικά σύνορα τα οποία είναι και ευρωπαϊκά, επεκτείνοντας τώρα και το τεχνητό εμπόδιο στον Έβρο. Κάποιοι πηγαίνουν μέχρι του σημείου να διεκδικούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μη χρηματοδοτεί ένα τέτοιο έργο. Ο φράχτης θα κατασκευαστεί, είτε με ευρωπαϊκούς, είτε με εθνικούς πόρους γιατί αποτελεί εθνική αναγκαιότητα» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News