Πιερρακάκης: «Ετοιμάζουμε ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο»

Ελλάδα
Πιερρακάκης: «Ετοιμάζουμε ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι πολίτες θα καλούν για όλες τις διεργασίες του δημοσίου τομέα σε έναν αριθμό και την κάθε περίπτωση θα χρεώνεται αποκλειστικά ένας υπάλληλος», είπε ο κ. Πιερρακάκης

Στην αποκάλυψη ότι το επόμενο βήμα της ψηφιοποίησης θα είναι ένα ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλο το Δημόσιο, προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με το συγκεκριμένο έργο, το οποίο δημοπρατείται και θα είναι έτοιμο σύντομα, οι πολίτες θα καλούν για όλες τις διεργασίες του δημοσίου τομέα σε έναν αριθμό και την κάθε περίπτωση θα χρεώνεται αποκλειστικά ένας υπάλληλος.

«Έχουμε ψηφιοποιήσει 1.530 υπηρεσίες στο gov.gr και συνολικά έχουμε μετρήσει ότι υπάρχουν 5.500» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Η γενική σύλληψη είναι τρία πράγματα, το gov.gr η οποία πρέπει να είναι η βασική πύλη που θα αλληλεπιδρά ο πολίτης με το Δημόσιο για όλες σχεδόν τις υπηρεσίες του κράτους, το δεύτερο είναι τα ΚΕΠ να ολοκληρώσουν το ιδρυτικό τους όραμα, να είναι το μοναδικό γκισέ του Δημοσίου και τρίτον το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης που θα είναι και τηλεφωνικό και κάποιου τύπου ψηφιακό κέντρο μέσω του gov.gr, όπου θα μπορείς να έχεις με μια στοχευμένη υπηρεσία και επαφή απευθείας με το κράτος, να λες το πρόβλημά σου και μετά να διοχετεύεται από αυτήν όποια άλλη υπηρεσία με προσωπική χρέωση» διευκρίνισε ακόμα περισσότερο.

Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι σχεδιάζεται το ευρωπαϊκό wallet ταυτοτήτων, «υπάρχει και ένα σχετικό πρότζεκτ σε επίπεδο Βρυξελλών, όταν αποκτηθεί στο επόμενο διάστημα και περάσουν οι σχετικές ευρωπαϊκές οδηγίες με μια εφαρμογή θα ταξιδεύουμε εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί μεγάλα έργα ψηφιοποίησης, όπως του ΕΦΚΑ, των νοσοκομείων και της πολεοδομίας, τα οποία θα έχουν σύντομα ανάδοχο και σε βάθος τετραετίας θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους ενώ υπογράμμισε ότι «όλα αυτά που γίνονται, γίνονται επειδή υπάρχει η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Για τις εκλογές

Σχετικά με τις εκλογές τόνισε ότι «το διακύβευμα της 21ης Μαΐου είναι αν θα προχωρήσουμε μπροστά αν θα συνεχίσουμε προς μια κατεύθυνση που έχει να κάνει η χώρα σελίδα στο ημερολόγιο, να γίνουμε σε όλα μια χώρα του 21ου αιώνα ή αν θα εγκλωβιστούμε στα συνθήματα και στις λογικές του περασμένου αιώνα».

Σχολιάζοντας, δε, την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη ανέφερε ότι «η πρόταση αυτή παραβιάζει ένα ευρωπαϊκό πολιτικό κεκτημένο, το οποίο είναι ο πρωθυπουργός να είναι ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος οποτεδήποτε υπάρχουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Πιστεύω ότι στην δική μας περίπτωση θα είμαστε αυτοδύναμοι». Επεσήμανε μάλιστα ότι «η πρωθυπουργία του κ. Μητσοτάκη είναι το μόνο που εμείς ως υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε» και πρόσθεσε ότι «δεν έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, έγιναν λάθη αλλά η διαφορά του είναι η αναγνώριση, διότι ποτέ δεν υπήρχε συγγνώμη στα πρωθυπουργικά χείλη και έρχεται ως μάθημα ως μια διαρκής αναγνώριση ότι πρέπει να βελτιωνόμαστε για να βγάλουμε την χώρα από όλα τα προβλήματα τα οποία συσσωρεύτηκαν εδώ και δεκαετίες».

Για τα Τέμπη

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναφέρθηκε και στη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και είπε ότι «με το δυστύχημα στα Τέμπη διαπιστώνουμε ότι κομμάτια της πολιτείας δεν έχουν φτάσει εκεί που πρέπει στον 21ο αιώνα. Έχουμε πολλές εκκρεμότητες στην ψηφιακή διακυβέρνηση που στόχος μας είναι να τις ολοκληρώσουμε την επόμενη τετραετία, αφού για πρώτη φορά έχουμε μετρήσει ποιες είναι οι εκκρεμότητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News