Ελλάδα

Παρέμβαση εισαγγελέα για το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του Άκη Τσελέντη με το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας μετά τον σάλο που προκάλεσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Εναντίον του διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου, Άκη Τσελέντη, κινήθηκε ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου για το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του.

Ειδικότερα, ακριβά ενδέχεται να πληρώσει ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για τσουνάμι, Άκης Τσελέντης, το Πρωταπριλιάτικο ψέμα του, που σκόρπισε τρόμο και πανικό στον κόσμο. Θέμα που είχε αναδείξει το iEidiseis.

Ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου κινήθηκε εναντίον του και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί, εάν η πράξη του αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσορμπατζόγλου ανέθεσε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου Αικατερίνη Λύρα, να διενεργήσει έρευνα, για να διαπιστωθεί εάν ο κ. Τσελέντης με όσα ανέφερε σε ανάρτηση του για το Ηφαίστειο της Σαντορίνης και το Ιαπωνικό Ηφαίστειο και πιθανότητα... εισρόφισης των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα, διέπραξε το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων!

Στην παραγγελία του ο Εισαγγελέας Εφετών - σύμφωνα με πληροφορίες - αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Κατόπιν σχετικής αναρτήσεως σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, του Σεισμολόγου, Διευθυντού του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντού του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για τσουνάμι, κ. Ακη Τσελέντη, αναφορικά με επικείμενες καταστροφές βιβλικού ή και Ιρουρασικού μεγέθους στο Αιγαίο, με επίκεντρο τη Σαντορίνη Ν. Κυκλάδων, ανάρτηση η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, λόγω και της προέλευσης της στον πληθυσμό της Σαντορίνης του Νομού Κυκλάδων, αλλά και παγκοσμίως, παραγγέλεσθε, όπως επειγόντως διερευνήσετε, σχηματίζοντας σχετική προκαταρκτική δικογραφία, την πιθανή τέλεση εκ μέρους του, κατά τα άλλα διακεκριμένου επιστήμονα, της ποινικώς κολασίμου πράξεως του άρθρου 191 Π.Κ. (Διασπορά ψευδών ειδήσεων)».

Στην ανάρτηση του ο κ. Τσελέντης ανέφερε:

«ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Δυστυχώς, δε πάμε καλά όσον αφορά την Σαντορίνη. Από τον Οκτώβρη παρακολουθούμε με 20 επιπλέον σεισμογράφους το νησί και παρατηρούμε ότι από τον Ιανουάριο έχουμε σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο.

Παράλληλα αντιδιαμετρικά της Γης ένα άλλο ηφαίστειο το γνωστό Tripanteco (κάτω αριστερά) παρουσιάζει το αντίθετο φαινόμενο σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ηφαιστειακό Ινστιτούτο. Δηλαδή παρατηρείται ανύψωση του μάγματος.

Πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν από ομάδα Ιαπώνων ηφαιστειολόγων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο Tripanteko δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη.

Αν συμβεί αυτό θα έχουμε την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουρισμό. Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του γιατί σε πολλά νησιά πλέον θα μπορούμε να πηγαίνουμε οδικώς! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέα και ξεπερνά το 30%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια