Σεπόλια: «Η 12χρονη θα μιλήσει για 6 άτομα» - Καταγγελίες-«βόμβα» από τη γιαγιά της (vid)

Ελλάδα
Σεπόλια: «Η 12χρονη θα μιλήσει για 6 άτομα» - Καταγγελίες-«βόμβα» από τη γιαγιά της (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σήμερα θα υποβληθεί νέο αίτημα να καταθέσει η 12χρονη, καθώς το κορίτσι είναι διατεθειμένο να δείξει με ονόματα και διευθύνσεις επιπλέον 5-6 άτομα

Προστασία - και μάλιστα άμεσα - για τη 12χρονη από τα Σεπόλια, που απειλείται η ζωή της σύμφωνα με την ίδια, ζητά η μία εκ των δικηγόρων της οικογένειας, μετά και τα περιστατικά εναντίον του κοριτσιού που έχουν καταγγελθεί.

«Κάποιος προσπάθησε να μπει στο σπίτι (της θείας της) και την τραυμάτισε στο χέρι», ανέφερε συγκεκριμένα η δικηγόρος Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις”.

Όπως τόνισε, σήμερα θα υποβληθεί νέο αίτημα να καταθέσει η 12χρονη, καθώς το κορίτσι είναι διατεθειμένο να δείξει με ονόματα και διευθύνσεις επιπλέον 5-6 άτομα.

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών και κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», είπε επίσης η δικηγόρος.

«Είναι λυπηρό ότι δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας. Ρωτήστε την αστυνομία και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη το γιατί, ενώ έχουν καταγγελθεί όλα αυτά», είπε η δικηγόρος. «Η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει αστυνομικούς να φυλάνε πρόσωπα τηλεόρασης και δεν έχει λάβει μέτρα για το παιδί», κατήγγειλε η κυρία Ταραχοπούλου, τονίζοντας ότι για όλα τα περιστατικά έχει ενημερώσει τις Αρχές.

«Η μικρή με ψυχολογική βοήθεια υποτυπώδη που δέχεται μια φορά την εβδομάδα σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το σπίτι της ξεκλειδώνει και θυμάται κι άλλα πρόσωπα τα οποία και θέλει να τα υποδείξει. Παρόλο που είναι επίπονο, το ίδιο το παιδί ζητάει να υποδείξει. Ξέρει πού μένουν και θυμάται ονόματα, αλλά το σχετικό αίτημα για νέα κατάθεση απορρίφθηκε από την ανακρίτρια με αιτιολογία ότι η 12χρονη έδωσε πρόσφατα κατάθεση και συγκεκριμένα στις 5 Μαρτίου», είπε η δικηγόρος.

«Η ανακρίτρια επίσης έκρινε ως αόριστο το αίτημα για νέα κατάθεση γιατί δε λέγαμε συγκεκριμένα ποιους θέλει να υποδείξει. Δεν ήθελα να ρωτήσω το παιδί ποιοι είναι αυτοί, αλλά τελικά αυτό έκανα», ανέφερε η δικηγόρος μιλώντας για 5-6 επιπλέον άτομα. «Σήμερα θα υποβληθεί νέο αίτημα για κατάθεση της 12χρονης κι ελπίζω να γίνει δεκτό», ανέφερε τέλος.

Λύτρας για 12χρονη στα Σεπόλια: «Δέχεται ξεκάθαρες απειλές για την υπόθεση»

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος της μητέρας της Απόστολος Λύτρας λέει ότι η 12χρονη και η οικογένειά της δέχονται ξεκάθαρες απειλές για την υπόθεση.

//--> //-->

Οι απειλές και η επίθεση με μαχαίρι

Την επίθεση ένοπλου άνδρα που εισέβαλε μέσα στο σπίτι της θείας 12χρονης, που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια, κατήγγειλαν οι δικηγόροι της οικογένειας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του παιδιού, Απόστολο Λύτρα, ο άγνωστος δράστης φέρεται όχι μόνο να απείλησε το παιδί με μαχαίρι, αλλά και να το τραυμάτισε στο χέρι.

Η γιαγιά της 12χρονης μίλησε στο “Καλημέρα Ελλάδα” για τα απίστευτα περιστατικά που συμβαίνουν με θύμα την ανήλικη εγγονή της.

«Τέταρτη απόπειρα, πάει θα το σκοτώσουν το παιδί. Ήταν στο δωμάτιο του και έκανε μάθημα με την καθηγήτρια, ιδιαίτερα από το υπουργείο, και μπήκανε μέσα. Τώρα τι έγινε μετά από ΄κει, δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω καθόλου με το παιδί μου γιατί είναι και αυτό σε άθλια κατάσταση. Καλεί την αστυνομία γιατί της σπάσανε το τζάμι καμία απάντηση, τους ξανακάλεσε τι έγινε; Καμία απάντηση. Πήγανε ρίξανε τεράστια τεράστια πέτρα σπάσανε το τζάμι από δωμάτιο του παιδιού για να μπούνε μέσα. Η άλλη έγινε στο δρόμο, το βράδυ κοιμότανε μπήκανε με κουκούλα στο παράθυρο πρόλαβε και το είδε, 4η σήμερα. Ήταν στην ασφάλεια το παιδί αλλά η αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Περιμένει απάντηση ακόμη από τα πρώτα που γίνανε δεν ξέρω τι κάνουνε, δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει», είπε αρχικά η γιαγιά και αγανακτισμένη ανέφερε:

«Πάει το πιάνει το παιδί έξω στην αυλή να παίξει, πάει να χαϊδέψει ένα γατάκι σταματάει ένα αυτοκίνητο του πιάνει το χέρι το τράβαγε να το βάλει στο αυτοκίνητο. Πρόλαβαν, ούρλιαξε το παιδί, την γλύτωσε, πήραν το νούμερο του αυτοκινήτου, τίποτα, τίποτα δεν έγινε. Δεν μπορεί το παιδί να βγει από το σπίτι του, ούτε και στο σπίτι του είναι ασφαλές. Τρεις φορές στο σπίτι του κάνανε την επίθεση. Σε ένα μήνα γίνανε 3 με 4, σε ένα μήνα μέσα».

Η ανακοίνωση των δικηγόρων του παιδιού

Το περιστατικό γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας. Ολόκληρη η δήλωση των πληρεξούσιων δικηγόρων Ασπασίας Ταραχοπούλου και Αντωνίας Λεγάκη:

«Επίθεση στο σπίτι που διαμένει δέχθηκε σήμερα το 12χρονο κορίτσι που εξέδιδε ο Ηλ. Μίχος και βίασαν περισσότεροι κατηγορούμενοι Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι!

Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει. Δύο ημέρες πριν, καθώς ο μικρός της αδελφός βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού, άγνωστος, σταμάτησε μπροστά του και βάζοντας το δάχτυλο μπροστά στο στόμα του, έκανε το σήμα ''μη μιλάς'' και εξαφανίστηκε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά απειλούνται, εφόσον προ ημερών άγνωστος πέταξε πέτρα και έσπασε το παράθυρο του δωματίου των παιδιών. Ο κίνδυνος είναι προφανής, όπως και η απειλή για να μην μιλήσουν. Έξι μήνες μετά την αποκάλυψη των βασανιστηρίων της 12χρονης, η Πολιτεία την έχει αφήσει απολύτως απροστάτευτη, στο έλεος των κυκλωμάτων που την εκμεταλλεύονταν.

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News