«Ξανθός μάγος»: «Είναι άδικο που είμαι φυλακή», λέει μέσα από το κελί - Επιμένει ότι η βαφτιστήρα του τον εκβιάζει

Ελλάδα
«Ξανθός μάγος»: «Είναι άδικο που είμαι φυλακή», λέει μέσα από το κελί - Επιμένει ότι η βαφτιστήρα του τον εκβιάζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ίδιος επιμένει ότι είναι θύμα σκευωρίας και υποστηρίζει ότι η βαφτιστήρα του τον κατήγγειλε όταν αρνήθηκε να τις δώσει χρηματικό ποσό που ζητούσε για να αγοράσει ναρκωτικά

«Αρνούμαι τις κατηγορίες. Θέλω να βγω από την φυλακή και να βρεθώ δίπλα στην γυναίκα μου. Τόσο εκείνη, όσο και εγώ, αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Θέλω να είμαι μαζί της, δεν ζητάω κάτι άλλο, είναι άδικο να βρίσκομαι εδώ γιατί είμαι αθώος», αναφέρει στο protothema.gr, μιλώντας μέσα από το κέντρο κράτησης, ο «ξανθός μάγος» που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης βαφτιστήρας του στη Χαλκιδική και έχει προφυλακιστεί.

Όπως λέει ο κατηγορούμενος - γνωστός ταχυδακτυλουργός, Γρηγόρης Παπαϊωάννου, «δεν έχω διαπράξει κανένα από τα αδικήματα για τα οποία με κατηγορεί η κοπέλα», τονίζοντας ότι είναι δημιούργημα της φαντασίας της όσα είπε στις Αρχές, ενώ – για μία ακόμη φορά - αρνείται κατηγορηματικά τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται, υποστηρίζει πως είναι αθώος και πως έπεσε θύμα εκβιασμού από την 16χρονη κοπέλα.

Ο ίδιος επιμένει ότι είναι θύμα σκευωρίας και υποστηρίζει ότι η βαφτιστήρα του τον κατήγγειλε όταν αρνήθηκε να τις δώσει χρηματικό ποσό που ζητούσε για να αγοράσει ναρκωτικά. Παράλληλα, μέσα από το κέντρο κράτησης, αναφέρει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η οικογένεια της 16χρονης προβαίνει σε ανάλογη καταγγελία, καθώς, πριν από λίγα χρόνια, είχε εκβιάσει και άλλον άνθρωπο επειδή δε τους έδινε χρήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «ξανθός μάγος» επικοινωνεί καθημερινά τηλεφωνικά με την σύζυγό του, η οποία του εκφράζει την συμπαράστασή της και δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι στο πλευρό του, ενώ εμφανίζεται σίγουρος ότι ο κόσμος που τον γνωρίζει τόσα χρόνια από την επαγγελματική του καριέρα και προσωπικά δεν θα πιστέψει ότι αληθεύουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ταχυδακτυλουργού που «μεσουρανούσε» έως και τη δεκαετία του ’90, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που φέρονται ότι τελέσθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Ιούνιο του έτους 2020 έως και το μήνα Αύγουστο του έτους 2021, στη Νέα Καλλικράτεια και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 78χρονου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 78χρονος, από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021, ενώ βρισκόταν μόνος του με την τότε 16χρονη βαφτιστήρα του σε περιοχή της Χαλκιδικής, την περιήγαγε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

Αίτημα για κατ' οίκον περιορισμό

Όπως αναφέρει στο protothema.gr, η δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του 78χρονου μετά την προφυλάκισή του, Κική Πακιρτζίδου, εντός της εβδομάδας αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για κατ' οίκον περιορισμό του κατηγορούμενου καθώς, σύμφωνα με την υπεράσπιση, όχι μόνον αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει ξεπεράσει το 70ο έτος της ηλικίας του, αλλά δεν συντρέχουν λόγοι για να βρίσκεται στην φυλακή.

«Θα καταθέσουμε ένα υπόμνημα με όλα τα στοιχεία και θα ζητήσουμε από την κυρία ανακρίτρια, με όλο τον σεβασμό στη δικαιοσύνη, να αξιολογήσει εκ νέου την υπόθεση και με άλλα στοιχεία τα οποία δεν είχαν προσκομιστεί μέχρι τώρα», σημειώνει.

Παράλληλα, επισημαίνει, ότι από τις φωτογραφίες και τα στοιχεία του εντολέα της που δόθηκαν στην δημοσιότητα, αντί να υπάρξουν ενδεχομένως νέες καταγγελίες από άλλα θύματα, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχουν σπεύσει για να καταθέσουν για την εντιμότητα του χαρακτήρα του «ξανθού μάγου» και να δηλώσουν πως θα προσέλθουν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Η κυρία Πακιρτζίδου, εξηγεί, ότι πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζουν τον 78χρονο προσωπικά, επί σειρά ετών και θέλουν να καταθέσουν στην δικαιοσύνη ότι ουδέποτε είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα, ότι μεγάλωναν τα παιδιά τους κοντά του και ποτέ δεν τους έφερε σε δύσκολη θέση. Παράλληλα, εντός της εβδομάδας, αναμένονται να υπάρξουν εξελίξεις στην υπόθεση και να γίνουν επιπλέον ενέργειες από την πλευρά της υπεράσπισης.

«Είναι ψυχούλα, θα αποδειχθεί η αθωότητά του»

«Κανείς δεν πιστεύει ότι ο σύζυγός μου μπορεί να έκανε αυτό το πράγμα. Αν είχα την παραμικρή υποψία ότι ισχύουν οι καταγγελίες, θα ήμουν η πρώτη που θα τον είχα απορρίψει και θα τον είχα στήσει στα τρία μέτρα», είχε πει στο protothema.gr, η σύζυγος του 78χρονου πασίγνωστου ταχυδακτυλουργού, «ξανθού μάγου», κατά κόσμον Γρηγόρη Παπαϊωάννου, που κατηγορείται πως βίαζε κατ’ εξακολούθηση την 16χρονη βαφτισιμιά του.

Η σύζυγος του ταχυδακτυλουργού, μέσα από το protothema.gr, τόνισε ότι ο 78χρονος έχει πέσει θύμα εκβιασμού από την έφηβη βαφτιστικιά του και δήλωσε απόλυτα σίγουρη για την αθωότητά του και πως ελπίζει ότι σύντομα θα βγει από την φυλακή.

«Ο Γρηγόρης είναι ένας τιμιότατος άνθρωπος που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα. Το μόνο που μου λέει είναι «αν είναι δυνατόν, εγώ καλό ξανά στη ζωή μου δεν θα κάνω, πήγα να βοηθήσω και βρέθηκα μπλεγμένος». Η βαφτιστικιά μας νοσηλεύτηκε τρεις φορές στο ψυχιατρείο και είχε πολλά προβλήματα. Έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και την πρώτη ερωτική της εμπειρία την είχε 12 ετών, αλλά οι γονείς της τα φόρτωσαν σε εμάς, ενώ δε μπορούσαν να την συνετίσουν. Μας έλεγαν συνεχώς να τρέξουμε για εκείνη, την παίρναμε στο σπίτι μας, τους βοηθούσαμε», ανέφερε η σύζυγος του κατηγορούμενου.

«Έκαναν την καταγγελία γιατί μας ζητούσαν συνέχεια λεφτά, ξανά και ξανά και ήταν δανικά και αγύριστα. Σχεδόν καθημερινά μας ζητούσαν και τους δίναμε χρήματα. Ο σύζυγός μου είναι χάλια, μιλήσαμε στο τηλέφωνο και έκλαιγε σαν μωρό παιδί. Κανείς δεν πιστεύει ότι ο Γρηγόρης μπορεί να έκανε αυτό το πράγμα. Αν είχα την παραμικρή υποψία ότι μπορεί να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήμουν η πρώτη που θα τον είχα απορρίψει και θα τον είχα στήσει στα τρία μέτρα. Είμαστε μαζί 55 χρόνια. Ο σύζυγός μου αγωνίστηκε μία ζωή να φτιάξει ένα όνομα, να μάθει ο κόσμος ότι είναι ένας τίμιος και σωστός άνθρωπος και ένα παλιοκόριτσο κάνει αυτές τις καταγγελίες. Αυτό το παιδί δεν είχε την σωστή διαπαιδαγώγηση», πρόσθεσε με οργή.

Όπως ανέφερε η σύζυγός του, «δεν ξέρω τι εξελίξεις θα έχουμε, εγώ όμως δεν αμφισβητώ ούτε την τιμιότητα του συζύγου μου, ούτε τις αλήθειες του. Αυτό που με πονάει πιο πολύ είναι γιατί υπάρχει τόσο κακία στον κόσμο, τί είναι αυτό που θέλουν να πετύχουν. Ξαφνικά ο Γρηγόρης είναι ο βιαστής της; Είναι ντροπή, είναι κρίμα, εμείς πάντα τους βοηθούσαμε».

Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι οι καταγγελίες της 16χρονης είναι ψευδείς και σημειώσε: «Ο Γρηγόρης δεν έχει πιει ούτε ποτό στην ζωή του, δε ξέρει από ναρκωτικά, δεν είχε ποτέ προβλήματα και μπλεξίματα. Όλος ο κόσμος τον λατρεύει, στην Χαλκιδική τον είχανε ίνδαλμα. Ο σύζυγός μου είναι ψυχούλα. Προφυλακίστηκε γιατί έγιναν παραλείψεις στον ανακριτή, έκανε και κάποια λάθη σε αυτά που έλεγε επειδή ήταν σε ταραχή, αλλά ελπίζω σύντομα ότι θα βγει από την φυλακή και ότι θα λάμψη η αλήθεια. Είμαι σίγουρη ότι είναι αθώος, δε θα το έκανε ποτέ σε κανέναν και αυτό είναι που μετράει. Είναι πολύ μεγάλη αδικία αυτό που γίνεται αλλά υπάρχει Θεός. Στα δικαστήρια μπορεί να λογοδοτήσουν αλλά δε ξέρω πως θα το κάνουν ενώπιον του θεού».

Η σύζυγος του ταχυδακτυλουργού ανέφερε ότι πριν από δέκα χρόνια οι γονείς της 16χρονης είχαν κάνει παρόμοια καταγγελία και για άλλη οικογένεια. «Τότε είχαμε ζήσει όλο το γεγονός από κοντά, έρχονταν στο σπίτι μας και έκλαιγαν οι άνθρωποι με "μαύρο δάκρυ" και μου έλεγαν «τι μας έκανε η κουμπάρα σου». Δε θέλω να δυσφημείται ο σύζυγός μου και να λέγονται ψέματα. Είναι πολύ άδικο αυτό που κάνουν σε έναν άνθρωπο αυτής της ηλικίας, με πολλά προβλήματα υγείας».

Τέλος, τόνισε πως αυτό που ζητάει είναι να λάμψει η αλήθεια και να αποδειχθεί η αθωότητα του συζύγου της. «Θέλω πίσω τη ζωή μου. Δεν έχω ούτε παιδιά, ούτε κανέναν άλλον άνθρωπο. Μου συμπαραστέκονται μόνο οι φίλες μου. Έχω καρκίνο και δεν έχω τον άνθρωπό μου να σταθεί δίπλα μου. Αυτοί οι άνθρωποι από τα χέρια μου φάγανε ψωμάκι και δεν σκέφτηκαν ούτε τη ζημιά που έκαναν σε εμένα. Ο Θεός δεν θέλει τις αδικίες και θα τιμωρηθούν για αυτό», κατέληξε η σύζυγος του «ξανθού μάγου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News