Μιθριδάτης: Αντιδράσεις για τον υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ - «Πάντα θα είμαι κόντρα διακρίσεις», δηλώνει ο γνωστός ράπερ

Ελλάδα
Μιθριδάτης: Αντιδράσεις για τον υποψηφιότητά του με τον ΣΥΡΙΖΑ - «Πάντα θα είμαι κόντρα διακρίσεις», δηλώνει ο γνωστός ράπερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αποδοκίμασαν το περιεχόμενο των παλαιότερων αναρτήσεων του ράπερ - «Θα ζητήσει την αποπομπή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ή θα κάνει τα στραβά μάτια;» ρωτά η Ν.Δ.

Αντιδράσεις προκάλεσε η υποψηφιότητα του γνωστού ράπερ Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις εθνικές εκλογές, καθώς παλιότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θεωρήθηκαν ότι είχαν σεξιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, η επισημοποίηση της εκλογικής του καθόδου στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, κατόπιν συνάντησής του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα ανήμερα την Πρωταπριλιά, σήκωσε κύμα επικριτικών σχολίων στο διαδίκτυο.

Μολονότι το φλερτ της Κουμουνδούρου με τον γνωστό καλλιτέχνη είχε διαφανεί από τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Μιθριδάτης παρακολούθησε τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εντούτοις η συστράτευσή του για τις εθνικές εκλογές, λόγω και της μεγάλης απήχησής του ιδίως στα νεανικά κοινά, σχολιάστηκε από κάποιους δυσμενώς στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολίασε αρχικά πως «ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τόνο την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύοντας τη στράτευσή του εδώ και καιρό κάτω από τις κομματικές του σημαίες».

Και πρόσθεσε: «Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα “στραβά μάτια”;».

Η υποψηφιότητα του καλλιτέχνη έγινε αντικείμενο σχολιασμού και από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν δημόσια το περιεχόμενο των αναρτήσεων του Μιθριδάτη, εγκαλώντας ταυτόχρονα την αξιωματική αντιπολίτευση για τη συγκεκριμένη επιλογή της ως προς τα ψηφοδέλτιά της.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μιθριδάτης τονίζει μεταξύ άλλων πως «πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίες».

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Έχω πολλά χρόνια έκθεσης στις πλάτες μου αγαπητοί μου και ο κόσμος με έχει κρίνει ήδη. Ξέρει πως πάντοτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα. Πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News