«Προσοχή! Πολύ ισχυρές ριπές ανέμων» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

Κρήτη
«Προσοχή! Πολύ ισχυρές ριπές ανέμων» - Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτη προειδοποίηση Αρναούτογλου για τον καιρό - Μαζεύουμε τέντες, δεν παρκάρουμε κάτω από δέντρα

Για ακραία καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Όπως αναφέρει εκτός από τις ισχυρές βροχοπτώσεις περιοχές της χώρας θα πληγούν και από σφοδρούς ανατολικούς ανέμους.

Ειδικότερα, η κακοκαιρία Ίλινα κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα από το μεσημέρι της Κυριακής (2/4) και τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες. Ήδη η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το Meteo.gr κάνει λόγο για βροχοπτώσεις κατηγορίας 4 ενώ και η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για τα ακραία φαινόμενα του επόμενου 48ωρου.

Ο Σάκης Αρναούτογλου, με μήνυμά του στη σελίδα του στο Facebook ζητά μεγάλη προσοχή και στους σφοδρούς ανέμους, ειδικότερα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά «Δεν παρκάρουμε λοιπόν για καλό και για κακό κάτω από δέντρα, μαζεύουμε τέντες και προσέχουμε γενικώς οδηγοί και πεζοί κατά τη διάρκεια αυτού του ανέμου ο οποίος και θα αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά».

Ακολουθεί το μήνυμα του Σάκη Αρναούτογλου

«Προσοχή, εκτός από τις βροχοπτώσεις, και στους κατά τόπους σφοδρούς ανατολικούς ανέμους σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία - με χαρακτηριστικό τον τοπικό άνεμο "Χορτιάτη" για τη Θεσσαλονίκη - τη Δευτέρα 3 Απριλίου, οι οποίοι και αναμένονται χοντρικά προς το μεσημέρι και μετά και μέχρι τις βραδινές ώρες της Δευτέρας, στις περισσότερες περιοχές κυρίως της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας συμπεριλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης!!! (Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται ο γνωστός στους ντόπιους "Χορτιάτης" άνεμος, καθώς αυτός εισέρχεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις με αξιοσημείωτη σφοδρότητα από την γύρω ορεινή ζώνη της πόλης και κυρίως από τον ορεινό όγκο του Χορτιάτη, όπου κατά τη διάρκεια του μέγιστου της έντασής του η βροχή στην πόλη της Θεσ/νίκης παρουσιάζει σημαντική εξασθένηση!!!

Αντίθετα, δυτικότερα από την πόλη της Θεσ/νικης και κυρίως στους νομούς ΠΕΛΛΑΣ, ΠΙΕΡΙΑΣ και ΗΜΑΘΙΑΣ και περίπου από το ύψος του ποταμού Αξιού και δυτικότερα, όσο αυτός ο άνεμος διαρκεί με μεγάλη ένταση τόσο πιο ισχυρές και δυνητικά πλημμυρογόνες γίνονται εκεί οι αναμενόμενες βροχές αλλά και οι πιθανές καταιγίδες.

Δεν παρκάρουμε λοιπόν για καλό και για κακό κάτω από δέντρα, μαζεύουμε τέντες και προσέχουμε γενικώς οδηγοί και πεζοί κατά τη διάρκεια αυτού του ανέμου ο οποίος και θα αρχίσει να εξασθενεί σταδιακά, ανάλογα βέβαια, την περιοχή από αργά το βράδυ της Δευτέρας και μετά..!

Λεπτομέρειες και αύριο το πρωί στην ΕΡΤ 3 στην εκπομπή "Μέρα με Χρώμα" με την Ελσα Ποιμενίδου, λίγο μετά τις 10:10 και στα 15 λεπτά δελτία καιρού της ΕΡΤ3 στις 17:45 και στις 20:00

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου».

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News