Τέσσερα μέτωπα φωτιάς επιχειρούν να κατασβήσουν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις στην Φθιώτιδα, σήμερα Σάββατο, 1 Απριλίου.
Ειδικότερα, το μεσημέρι περίπου στις 12:00 ειδοποιήθηκε το κέντρο της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Νεοχώρι Δομοκού. Η πυρκαγιά στη Φθιώτιδα καίει δασική έκταση στη θέση «Λικότσα», όπως αναφέρει το lamiareport.gr.
Κινητοποιήθηκαν 34 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων (ΕΜΟΔΕ και ΕΜΑΚ) και εφτά οχήματα.
Στις 13:40 απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας δύο Canadair προκειμένου να επιχειρήσουν στο σημείο.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Θέση Λικότσα Νεοχωρίου του δήμου Δομοκού #Φθιώτιδα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 1, 2023
Επιχειρούν 34 #πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα και 2 Α/Φ.
Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ
Επιπλέον στις 15:30 εκδηλώθηκε μία ακόμη πυρκαγιά στην περιοχή του Δήμου Δομοκού και συγκεκριμένα στο Πετρωτό. Πρόκειται για περιοχή που ανθρώπινο χέρι την έχει κάψει ουκ ολίγες φορές στο κοντινό παρελθόν, όπως αναφέρει το ίδιο τοπικό μέσο.
Τέλος στις 12:30 δόθηκαν δύο ακόμη πυρκαγιές εν υπαίθρω, η μία στην περιοχή «Καραβίδια» που υπήρξε μεγάλη πυρκαγιά την περασμένη Δευτέρα (27/3) και η άλλη έξω από το Μώλο.
Υπενθυμίζεται ότι στη Φθιώτιδα είχε ξεσπάσει φωτιά και πριν από 4 ημέρες, στις 27 Μαρτίου, στην περιοχή Μενδενίτσα.
(Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ)
Σχόλια