Ηφαίστειο Σαντορίνης: «Μετατοπίζεται το μάγμα και θα πηγαίνουμε οδικώς στα νησιά!» - Η πρωταπριλιάτικη «πρόβλεψη» του Τσελέντη

Ελλάδα
Ηφαίστειο Σαντορίνης: «Μετατοπίζεται το μάγμα και θα πηγαίνουμε οδικώς στα νησιά!» - Η πρωταπριλιάτικη «πρόβλεψη» του Τσελέντη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως τόνισε ο ίδιος στο τέλος της ανάρτησής του δεν πρόκειται για αληθινή πρόβλεψη

Αναστάτωση προκάλεσε ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης με την «πρόβλεψη» που ανάρτησε στον προσωπιικό του λογαριασμό στο Facebook για το ηφαίστειο της Σαντορίνης που όπως αναφέρει «δεν πάνε καλά τα πράγματα».

Τηρώντας το έθιμο της Πρωταπριλιάς έκανε μια αληθοφανή ανάρτηση στην οποία ανέφερε ότι από εδώ και στο εξής θα πηγαίνουμε στα νησιά οδικώς».

Στο τέλος φυσικά της ανάρτησής του τόνισε ότι δεν πρόκειται για αληθινή πρόβλεψη καθησυχάζοντας τον κόσμο.

«Δυστυχώς δε πάμε καλά όσον αφορά την Σαντορίνη. Από τον Οκτώβρη παρακολουθούμε με 20 επιπλέον σεισμογράφους το νησί και παρατηρούμε ότι από τον Ιανουάριο έχουμε σταδιακή εξαφάνιση του μάγματος κάτω από το ηφαίστειο. 

Παράλληλα αντιδιαμετρικά της Γης ένα άλλο ηφαίστειο το γνωστό Tripanteco (κάτω αριστερά) παρουσιάζει το αντίθετο φαινόμενο σύμφωνα με το Ιαπωνικό Ηφαιστειακό Ινστιτούτο. Δηλαδή παρατηρείται ανύψωση του μάγματος.

Πρόσφατες μετρήσεις που έγιναν από ομάδα Ιαπώνων ηφαιστειολόγων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη  προς το ηφαίστειο Tripanteko στο Πινοκιστάν δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη.

Αν συμβεί αυτό θα έχουμε την εισρόφιση των υδάτων του Αιγαίου το οποίο θα μεταβληθεί σε λιμνοθάλασσα  με ότι αυτό συνεπάγεται για το τουρισμό. Βέβαια αυτό έχει και τα καλά του γιατί σε πολλά νησιά πλέον θα μπορούμε να πηγαίνουμε οδικώς! Η πιθανότητα να συμβεί αυτό δεν είναι καθόλου αμελητέα και ξεπερνά το 30%.

Ελπίζω να πέφτω έξω αλλά δυστυχώς άλλα δείχνουν οι μετρήσεις.  Θα σας κρατώ ενήμερους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News