Σταϊκούρας: Έως τις 14 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις 72-120 δόσεις

Οικονομία
Σταϊκούρας: Έως τις 14 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις 72-120 δόσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υπουργός τόνισε ότι «από χθες μέχρι και την επόμενη εβδομάδα υλοποιούνται πέντε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με συνολικό δημοσιονομικό κόστος άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ»

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναβίωση των 72-120 δόσεων για οφειλές στο ελληνικό Δημόσιο, ΕΦΚΑ και εφορίες, όπως και για την ένταξη πολιτών στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δηλώσεις του σήμερα στον ΣΚΑΪ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ο υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι «από χθες μέχρι και την επόμενη εβδομάδα υλοποιούνται πέντε πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με συνολικό δημοσιονομικό κόστος άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ», σημειώνοντας ότι «οι πρωτοβουλίες αυτές καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».

«Μέσα στις φορολογικές δηλώσεις υπάρχουν οι προβλέψεις για τους αγρότες, οι οποίοι έχουν 50% έκπτωση φόρου εφ’ όρου ζωής υπό την προϋπόθεση ότι είναι σε συνεργατικά σχήματα. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα ενσωματωθεί στις φορολογικές δηλώσεις η πρόβλεψη για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που στα 3/12 του 2022 αύξησαν τον αριθμό των εργαζομένων. Ουσιαστικά είναι ρήτρα εργασίας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για πιθανή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι «αυτό θα το δούμε την επόμενη τετραετία».

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «σήμερα αυξάνεται σημαντικά ο κατώτατος μισθός, ο οποίος μετακυλίεται και σε μία αύξηση διαφόρων επιδομάτων που έχουν δημοσιονομικό κόστος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News