Ξεκινά το πρόγραμμα "Σπίτι μου" με τα δάνεια σε νέα ζευγάρια

Ελλάδα
Ξεκινά το πρόγραμμα "Σπίτι μου" με τα δάνεια σε νέα ζευγάρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι νέοι με ελάχιστο ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται και για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης

Από τη Δευτέρα 3 Απριλίου ξεκινά το πρόγραμμα «Σπίτι μου» με τα δάνεια σε νέα ζευγάρια. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να πηγαίνουν στις μεγάλες τράπεζες, ώστε να λάβουν τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Παράλληλα, είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις για τις λεπτομέρειες του προγράμματος αναμένεται να γίνουν αύριο, Παρασκευή 31 Μαρτίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι του προγράμματος είναι νέοι με ελάχιστο ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ έως το όριο που προβλέπεται και για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Επίσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην διαθέτουν ακίνητο κατάλληλο για την κατοικία τους.

Ειδικότερα, για τον άγαμο το εισόδημα είναι έως 16.000 ευρώ, για το ζευγάρι έως 24.000 ευρώ, για τις μονογονεϊκές οικογένειες 27.000 ευρώ και αυξάνεται κατά 3.000 για κάθε παιδί.

Το δάνειο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη ΔΥΠΑ. Για το ποσοστό του δανείου που χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ δεν οφείλεται τόκος, ενώ το υπόλοιπο 25% χορηγείται από τις τράπεζες.

Για τρίτεκνους ή πολύτεκνους το δάνειο θα είναι άτοκο. Άτοκο θα γίνεται και το δάνειο για όσους κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του κάνουν 3 και πλέον παιδιά.

Σημειώνεται ότι το ύψος του δανείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ και η διάρκεια τα τριάντα έτη, ενώ θα καλύπτει το 90% της αξίας του ακινήτου.

Η ανώτατη αξία του συμβολαίου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 200.000 ευρώ και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15ετίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News