Μερομήνια: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα - Πότε αναμένονται ανοιξιάτικες καταιγίδες

Ελλάδα
Μερομήνια: Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα - Πότε αναμένονται ανοιξιάτικες καταιγίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Μερομήνια αποτελούν έναν από τους αρχαιότερους τρόπους πρόβλεψης του καιρού και μας προειδοποιούν για την εξέλιξη του καιρού σε βάθος μηνών

Μπορεί οι μετεωρολόγοι να λένε πως από Δευτέρα ο καιρός χαλάει και η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου θα θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο παρά χειμώνα, ωστόσο σύμφωνα με τα μερομήνια, ο Απρίλιος θα μας φέρει την άνοιξη και το Πάσχα μάλιστα θα το γιορτάσουμε με καλό καιρό

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη για τον Απρίλιο, ο καιρός τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα θα είναι καλός, με ελάχιστες βροχές, με ήλιο, σύννεφα και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ και την Κυριακή των Βαΐων αλλά και την Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός θα είναι καλός.

Μάλιστα Πάσχα θα κάνουμε με ιδανικές συνθήκες και 20 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός της τρίτης εβδομάδας τον Απρίλιο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος newsbomb.gr, θα παρουσιάζει μικρή επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες. Θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και θα επικρατήσουν δυνατοί άνεμοι.

Πρωτομαγιά θα κάνουμε με λαμπερό ήλιο και θερμοκρασία έως 24°C. Γενικά, την πρώτη εβδομάδα (και τα μισά της δεύτερης), ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες (ίσως) κατά τόπους βροχές.

Ο καιρός το δεύτερο δεκαήμερο του Μάη θα είναι άστατος με κατά τόπους βροχές και έντονες μπόρες – καταιγίδες (κεραυνούς κλπ) κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Στα τέλη του Μαΐου δεν αναμένονται ιδιαίτερες μεταβολές του καιρού. Τις περισσότερες μέρες θα έχει ηλιοφάνεια, ζεστός καιρός με ανέμους έως 4 Bf.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News