Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο του Πάσχα

Κρήτη
Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη το Δώρο του Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες όσοι εργαζόμενοι δεν το πάρουν προτρέπει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου

Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου υποχρεούνται οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας να καταθέσουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων τους το Δώρο του Πάσχα, το οποίο και εκφράζεται σε μισό μηνιάτικο.

Όπως τόνισε στη “Νέα Κρήτη” ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ Στέλιος Βοργιάς, ο εργοδότης που έως εκείνη την ημερομηνία δε θα έχει καταβάλει το Δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενούς του διαπράττει σοβαρό εργασιακό αδίκημα, που τιμωρείται με αυτόφωρο. Κάλεσε μάλιστα τους εργαζόμενους που τυχόν θα δουν στους λογαριασμούς τους ότι δεν έχουν πληρωθεί, να προχωρήσουν σε καταγγελίες στο ΕΚΗ, οι οποίες για να δρομολογηθούν σωστά και να έχουν αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι επώνυμες!

«Μέχρι τις 12 Απριλίου φέτος το Δώρο του Πάσχα πρέπει να έχει καταβληθεί. Από ’κει και πέρα, υπάρχουν αυτόφωρες διαδικασίες», σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΗ Στέλιο Βοργιά. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι «το Δώρο του Πάσχα πρέπει να κατατεθεί στην τράπεζα. Είναι ξεχωριστό ποσό. Δε συμψηφίζεται με μισθούς. Γιατί κάποιοι εργοδότες πολλές φορές ισχυρίζονται ότι τα δώρα ενσωματώνονται στις μηνιαίες αποδοχές. Αυτό δεν ισχύει. Πρέπει, με ξεχωριστή κατάθεση και περιγραφή, τα επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα να κατατίθενται στις τράπεζες και θα πρέπει όλοι οι εργοδότες μέχρι τις 12 Απριλίου να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πληρωμών».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει οι εργαζόμενοι το πρωί της επόμενης μέρας να ελέγχουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και όποιοι δεν έχουν δει στους λογαριασμούς τους το Δώρο του Πάσχα, να μη διστάσουν να το καταγγείλουν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου επώνυμα»... Στο σημείο αυτό, ο συνδικαλιστής ξεκαθάρισε πως σε αντίθεση με τις καταγγελίες σε άλλα ζητήματα, στο ζήτημα αυτό μόνο οι επώνυμες έχουν αποτέλεσμα. Διότι διαφορετικά, όταν η υπόθεση φτάνει στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι καταγγελλόμενοι εργοδότες ισχυρίζονται πως δεν μπορούν να δώσουν τη λίστα με τα ονόματα των εργαζομένων τους και τα ποσά του Δώρου του Πάσχα, επικαλούμενοι... «προσωπικά δεδομένα»!

Εννοείται, βέβαια, πως, αν ο εργοδότης μπορεί να καταβάλει νωρίτερα το δώρο, δεν υπάρχει περιορισμός. Στο μεταξύ, πάρα πολλές περιπτώσεις καταγγέλλονται τα τελευταία χρόνια, για εργοδότες που δεν έβαλαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων τους τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα. Ενώ δεν έλειψαν και εκείνοι που επέβαλαν στους εργαζόμενους να εκταμιεύσουν στη συνέχεια τα χρήματα και να τα επιστρέψουν στο ταμείο της επιχείρησης...

«Είχαν έρθει πολλές καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Και ακόμη περισσότερες στην Επιθεώρηση Εργασίας», σύμφωνα με τον Στέλιο Βοργιά.

Τι προβλέπει η νομοθεσία

«Το Δώρο του Πάσχα είναι ο μισός μισθός. Ο μισός μισθός όμως, συμπεριλαμβανομένων και των υπερωριών», σύμφωνα με τον Στέλιο Βοργιά. Όπως αναφέρει η ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι μισθωτοί που αμείβονται με μισθό ή με ημερομίσθιο και εργάζονται είτε με πλήρη είτε με μερική απασχόληση και έχουν σύμβαση εργασίας είτε ορισμένου, είτε αορίστου χρόνου, δικαιούνται από τους εργοδότες τους επίδομα εορτών Πάσχα ίσο με μισό μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 15 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο. Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται στο ακέραιο εφόσον η σχέση εργασίας των μισθωτών με τον εργοδότη είχε διάρκεια ολόκληρη τη χρονική περίοδο, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 30 Απριλίου.

Όσοι από τους παραπάνω μισθωτούς τους δεν έχουν συμπληρώσει το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούνται αναλογίας Δώρου Πάσχα, το οποίο υπολογίζεται σε ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο (ανάλογα με τον συμφωνημένο τρόπο αμοιβής) για κάθε οκτώ ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Για χρονικό διάστημα μικρότερο του 8ημέρου, αντίστοιχα καταβάλλεται ανάλογο κλάσμα. Δώρο Πάσχα ανάλογο με τον χρόνο που διήρκεσε η εργασιακή σχέση δικαιούνται και οι μισθωτοί που έχουν ήδη αποχωρήσει από την εργασία τους κατά τον χρόνο καταβολής αυτού, είτε γιατί απολύθηκαν από τον εργοδότη τους, είτε γιατί αποχώρησαν οικειοθελώς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News