Θεοδωρικάκος για τα φαινόμενα βίας εναντίον καθηγητών σε πανεπιστήμια "Είναι φασισμός και είναι ολοκληρωτισμός"

Ελλάδα
Θεοδωρικάκος για τα φαινόμενα βίας εναντίον καθηγητών σε πανεπιστήμια "Είναι φασισμός και είναι ολοκληρωτισμός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Η κοινωνία έχει θέσει διακυβεύματα και ξέρει ποιος μπορεί να εξασφαλίσει την ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους, να εγγυηθεί την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια. Σε δύσκολες στιγμές κρατήσαμε όρθια την πατρίδα μας και την ενισχύσαμε οικονομικά και γεωπολιτικά"

Να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά της επίθεσης που δέχεται τις τελευταίες μέρες από φοιτητές η πρόεδρος της Φιλοσοφικής Σχολής, Βάνα Νικολαΐδου, ζήτησε από την πανεπιστημιακή κοινότητα και τα κόμματα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είναι φασισμός και είναι ολοκληρωτισμός. Και θα περίμενα η πανεπιστημιακή κοινότητα να έχει βγει σύσσωμη και να υπερασπιστεί το δικαίωμα της κυρίας Νικολαΐδου και απευθύνομαι γι' αυτό στους περίφημους προοδευτικούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πού είναι οι απόψεις τους για το άσυλο ιδεών; Εδώ πέρα βιάζεται το δικαίωμα μίας καθηγήτριας να έχει άποψη και να την εκφράζει» είπε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Οφείλουν να βγουν και να μιλήσουν με θάρρος και παρρησία. Το ίδιο οφείλουν να κάνουν και όλοι οι παράγοντες του δημοσίου βίου και τα πολιτικά κόμματα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση σχετικά με το θέμα. «Ο κ. Τσίπρας οφείλει να μιλήσει. Έχει την υποχρέωση, να υπερασπιστεί το δικαίωμα της κ. Νικολαΐδου, κάθε φοιτητή και κάθε καθηγητή να έχει την άποψη του και την αντίληψη του και πρέπει να καταδικάσει όλους αυτούς τους αναρχοαριστεριστές, οι οποίοι με τον πιο φασιστικό και ολοκληρωτικό τρόπο συμπεριφέρονται έτσι απέναντι σε ανθρώπους, μόνο και μόνο γιατί διαφωνούν με τις απόψεις τους» τόνισε.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η Αστυνομία θα κάνει ό,τι χρειαστεί, όποτε και όπου χρειαστεί, σε περίπτωση που απειληθεί η καθηγήτρια Βάνα Νικολαΐδου στην άσκηση των καθηκόντων της.

Αναφερόμενος στις εκλογές, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η ΝΔ θα πετύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας γιατί θα κριθεί για το σύνολο του έργου της, αλλά και γιατί δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση. Θύμισε ότι στο παρελθόν υπήρξε επιτυχημένη κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, τον κ. Σαμαρά. Επισήμανε δε ότι το πρόβλημα ουσιαστικά βρίσκεται στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από τη στάση του κ. Ανδρουλάκη.

«Η κοινωνία έχει θέσει διακυβεύματα και ξέρει ποιος μπορεί να εξασφαλίσει την ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους, να εγγυηθεί την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια. Σε δύσκολες στιγμές κρατήσαμε όρθια την πατρίδα μας και την ενισχύσαμε οικονομικά και γεωπολιτικά», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ό,τι αφορά τον φράχτη στον Έβρο ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή, παρουσία του πρωθυπουργού, θα υπογραφεί η σύμβαση με τους αναδόχους για επέκταση του φράχτη κατά 35 χιλιόμετρα. Η επέκταση θα γίνει με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα αποδώσουν οι προσπάθειες για εξεύρεση κοινοτικής χρηματοδότησης του υπολοίπου έργου. Τόνισε ότι ο φράκτης θα επεκταθεί στο σύνολο του ποταμού Έβρου για να οχυρώσει τα σύνορα της Ελλάδας και της ΕΕ με την Τουρκία.

Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα, είπε ότι ενισχύεται η παρουσία της αστυνομίας και των περιπολιών στις γειτονιές όλης της χώρας. Αυξήθηκαν κατά 70 οι καθημερινές περιπολίες στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ύστερα από την τοποθέτηση 600, επιπλέον, ειδικών φρουρών, ενώ στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκαν 100 νέοι αστυνομικοί. Είπε επίσης ότι στα αεροδρόμια τοποθετούνται 1.188 αστυνομικοί για ενίσχυση της ασφάλειας, καθώς η οικονομική ισχύς της χώρας είναι ο τουρισμός και κανένας δεν επισκέπτεται μια χώρα στην οποία δεν νιώθει ασφαλής.

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί πλήρως και στη Μύκονο, και στη Σαντορίνη και στη Ζάκυνθο και στην Πάρο και σε άλλα νησιά που παρουσιάζουν αυξημένη παραβατικότητα. Στη Μύκονο τοποθετούνται 100, επιπλέον, αστυνομικοί για την τουριστική περίοδο, ενώ ανακοίνωσε την ανάπτυξη επιχειρησιακού σχεδίου παρεμβάσεων και ειδικών επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ για την συνολική αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην Μύκονο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News