Η απάντηση της Αθήνας στην νέα «επίθεση φιλίας» από την Άγκυρα - Δύο επιστολές με συμβολισμούς (vid)

Ελλάδα
Η απάντηση της Αθήνας στην νέα «επίθεση φιλίας» από την Άγκυρα - Δύο επιστολές με συμβολισμούς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμα μια χειρονομία, έντονου συμβολισμού, που προστίθεται στην αλυσίδα των τελευταίων κινήσεων Αθήνας- Άγκυρας με στόχο την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αυτή τη φορά στο ανώτατο επίπεδο, με τον Ταγίπ Ερντογάν να στέλνει ευχετήρια επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Δεν είμαι μυστικό η θεαματική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τον τελευταίο καιρό, μετά τις τραγωδίες των σεισμών και των Τεμπών. Αίσθηση ωστόσο προκάλεσαν οι ευχές που έστειλαν ο Ερντογάν και ο Τσαβούσογλου στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών για την επέτειο του εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα από τους Τούρκους! Παράθυρο ευκαιρίας χαρακτήρισε το θετικό αυτό κλίμα ο Νίκος Δένδιας.

//--> //-->

Ακόμα μια χειρονομία, έντονου συμβολισμού, που προστίθεται στην αλυσίδα των τελευταίων κινήσεων Αθήνας- Άγκυρας με στόχο την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αυτή τη φορά στο ανώτατο επίπεδο, με τον Ταγίπ Ερντογάν να στέλνει ευχετήρια επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η σχέση και η συνεργασία μεταξύ των χωρών μας θα αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κοινές μας προσπάθειες την προσεχή περίοδο. Δράττομαι της ευκαιρίας να επαναλάβω τις καλύτερές μου ευχές τόσο για την προσωπική σας υγεία και ευημερία όσο και για την υγεία και ευημερία του ελληνικού λαού» αναφέρει η επιστολή Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη επιστολή του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στον Νίκο Δένδια στην οποία έλεγε: «Είμαι βέβαιος ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας οι οποίες υφίστανται αυτή τη στιγμή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας θα παγιωθούν στο μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική η οποία επικρατεί στις σχέσεις μας».

Και καθώς το διακύβευμα στις δύο πλευρές του Αιγαίου είναι να διαρκέσει το θετικό κλίμα, ο Νίκος Δένδιας διακρίνει «παράθυρο ευκαιρίας», επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αξιοποιήσει την αλλαγή συμπεριφοράς της Τουρκίας, καθώς πλέον εκλείπει η τουρκική παραβατικότητα, τόσο επί του πεδίου, όσο και στο επίπεδο της ρητορική

Η κυβέρνηση πάντως έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον Υπουργό Εξωτερικών να υπογραμμίζει ότι μπορεί να είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά αυτό που προέχει είναι η διατήρηση της θετικής ατμόσφαιρας. Την ίδια ώρα, πάντως, ο Ερντογάν και το επιτελείο του επιμένουν να επικαλούνται την ασεβή μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, για να ενεργοποιήσουν το ισλαμιστικό ακροατήριο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News