Πώς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατάφερε να αναδείξει την Κύπρο ως κορυφαίο προορισμό σπουδών στον κόσμο

Κρήτη
Πώς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατάφερε να αναδείξει την Κύπρο ως κορυφαίο προορισμό σπουδών στον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θέτοντας τις βάσεις από το 1961 το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί πόλο έλξης φοιτητών, ενώ παρουσιάζει μία δυναμική πορεία, που το έχει καταστήσει δημοφιλές ανά το παγκόσμιο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει παρουσιάσεις ενημέρωσης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη 29-30 Μαρτίου 2023 - Δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ

Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει αναδειχθεί σε έναν προορισμό συνώνυμο με την εκπαίδευση, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για πολλούς νέους και νέες από άλλες χώρες του εξωτερικού, που θέλουν να κάνουν ένα δυνατό ακαδημαϊκό ξεκίνημα. Και η «καρδιά» αυτής της σύγχρονης ακαδημαϊκής κοινότητας «χτυπάει» αναμφίβολα στη Λευκωσία, εκεί όπου εδρεύει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (EUC).

Θέτοντας τις βάσεις από  το 1961 το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου αποτελεί πόλο έλξης φοιτητών, ενώ παρουσιάζει μία δυναμική πορεία, που το έχει καταστήσει δημοφιλές ανά το παγκόσμιο. Το γιατί δεν είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτό, καθώς από την αρχή της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, δίνει έμφαση πέρα από την ποιότητα σπουδών που καταγράφεται από διεθνείς οργανισμούς πανεπιστημιακών αξιολογήσεων όπως το Times Higher Education Impact Rankings και το QS Top Universities, σε τρεις πολύ σημαντικούς «πυλώνες»: και συγκεκριμένα, στην απασχολησιμότητα των φοιτητών, στην επένδυσή του στην καινοτομία υψηλής τεχνολογίας και στη διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας, τη βιομηχανία και την κοινωνία.

Αυτό ακριβώς το «τρίπτυχο» αποτελεί από μόνο του τη βάση για μία ακαδημαϊκή πορεία που μπορεί να οδηγήσει στην επαγγελματική ανέλιξη και την άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας, στοιχεία που αποτελούν τα βασικά ζητούμενα για τους φοιτητές σήμερα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Και στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε πέντε λόγους που η Κύπρος έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για σπουδές, με το Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) να η ιδανικότερη επιλογή Ελλήνων φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό.

Οι διακρίσεις και οι αξιολογήσεις που κάνουν τη διαφορά

Αναζητώντας ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες και τις απαιτήσεις τους, οι φοιτητές σήμερα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κάθε στοιχείο που μπορεί να αποδεικνύει πως η επιλογή τους ξεχωρίζει και περιλαμβάνεται στις κορυφαίες τους είδους της. Και αυτό ακριβώς ισχύει για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο περιλαμβάνεται σήμερα στις λίστες με τα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 201+ πανεπιστημίων στον κόσμο στην κατάταξη 2022 Times Higher Education Impact Rankings όσον αφορά την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τις Υποδομές, ενώ είναι μεταξύ των 72 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου που έχουν λάβει 5 αστέρια για τη συνολική τους απόδοση. στην αξιολόγηση του 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό QS Top Universities.

Μάλιστα, το EUC έχει λάβει 5 αστέρια στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, των φοιτητικών υπηρεσιών και της στήριξης των φοιτητών, καθώς και του πτυχίου Ιατρικής που προσφέρει.

Υπηρεσίες και στήριξη φοιτητών

Η απόφαση για το ποια είναι η βέλτιστη επιλογή σπουδών, οι πρώτες ημέρες σε ένα νέο Πανεπιστήμιο, αλλά και το θέμα της διαβίωσης σε μία νέα περιοχή απασχολούν σημαντικά τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Το EUC, λοιπόν, έχει μεριμνήσει να φροντίσει και για αυτά τα ζητήματα, επενδύοντας τόσο στη σωστή καθοδήγηση των νέων ή των εν δυνάμει φοιτητών, όσο και στη στέγασή τους.

Πριν ακόμα την έναρξη σπουδών, το EUC προσφέρει το Ερωτηματολόγιο «ΑΡΙΑΔΝΗ». Πρόκειται για ένα σύγχρονο και αξιόπιστο εργαλείο καθοδήγησης επαγγελματικού προσανατολισμού που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους μαθητές να εντοπίζουν τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και ακολούθως να επιλέγουν συναφείς κλάδους σπουδών, ακολουθώντας την επαγγελματική καριέρα που ταιριάζει στην προσωπικότητα και τα ενδιαφέροντα τους.

Για τους μελλοντικούς φοιτητές είναι πολύ σημαντικό να μάθουν από συνομήλικους τους για την εμπειρία τους στο EUC. Αυτό ακριβώς κάνουν οι Student Ambassadors του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι είναι υφιστάμενοι φοιτητές και μοιράζονται την εμπειρία τους για τις σχολές και τη φοιτητική ζωή στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα σε κάθε φοιτητή ανατίθεται προσωπικός ακαδημαϊκός σύμβουλος, που καθοδηγεί καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών. Ενώ, σε ό,τι αφορά στο θέμα της στέγασης, το Γραφείο Στέγασης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου βοηθά τους φοιτητές να εξασφαλίσουν την κατάλληλη διαμονή σε ένα από τα 7 πανεπιστημιακά φοιτητικά διαμερίσματα, με βάση τις ανάγκες τους. Να σημειώσουμε δε πως οι νέες φοιτητικές οικιστικές μονάδες του EUC, βρίσκονται μόλις πέντε λεπτά από την πανεπιστημιούπολη.

Τέλος, το Κέντρο Καριέρας του EUC παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες σταδιοδρομίας για να ενδυναμώσει τις επαγγελματικές δεξιότητες και προσωπικές ικανότητες των φοιτητών, να βελτιώσει τις ακαδημαϊκές τους επιλογές και να συμβάλει στην επίτευξη των επαγγελματικών τους στόχων είτε στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα, βάσει έρευνας, το 87% των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, έχει βρει δουλειά στον τομέα τους, 6 μήνες μετά την αποφοίτησή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/el/ ή επικοινωνήστε στο [email protected] και στο 00357 22713000.

Έναρξη Φθινοπωρινού Εξαμήνου 2023: 2 Οκτωβρίου 2023

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News