Νέα πρόκληση από την Τουρκία: «20 νησιά είναι υπό ελληνική κατάληψη» (vid)

Ελλάδα
Νέα πρόκληση από την Τουρκία: «20 νησιά είναι υπό ελληνική κατάληψη» (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εφημερίδα έχει φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά από τα Ψαρά, όπου εγκαινίασε ένα εκκλησάκι, τονίζοντας στο άρθρο της ότι «20 νησιά είναι υπό κατάληψη, ανάμεσά τους οι Οινούσσες και τα Ψαρά

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, η “Sozcu”, αναφέρει σήμερα Πέμπτη σε άρθρο της ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εισβολή σε 20 νησιά, ανάμεσά τους οι Οινούσσες και τα Ψαρά.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η εφημερίδα έχει φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά από τα Ψαρά, όπου εγκαινίασε ένα εκκλησάκι, τονίζοντας στο άρθρο της ότι «20 νησιά είναι υπό κατάληψη, ανάμεσά τους οι Οινούσσες και τα Ψαρά. Όταν η Τουρκία πάλευε με τον σεισμό, η Ελλάδα έριχνε υποθαλάσσιο καλώδιο στις Οινούσσες. Τα Αντίψαρα υπάγονται στην επαρχίας της Σμύρνης. Η κυβέρνηση (σ.σ. Ερντογάν) έκλεισε τα μάτια και τα τελευταία 20 χρόνια έγινε εισβολή στα νησιά αυτά».

Υπενθυμίζεται ότι η Sozcu εκφράζει τις απόψεις του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος είναι φαβορί για την διαδοχή του Ερντογάν στις ερχόμενες εκλογές στην Τουρκία, ενώ ο ίδιος και στο παρελθόν έχει εκφράσει ακραίες εθνικιστικές απόψεις.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News