Μαρία Τσάλλα: Ποιος τη βοήθησε για να εκδώσει σημαντικά έγγραφα - Καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου (vid)

Ελλάδα
Μαρία Τσάλλα: Ποιος τη βοήθησε για να εκδώσει σημαντικά έγγραφα - Καταγγελία δημοτικού υπαλλήλου (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ότι δέχθηκε πιέσεις από τον δικηγόρο της Ρωσίδας κατασκόπου για να της εκδώσει το πιστοποιητικό που χρειαζόταν καταγγέλλει υπάλληλος του Δημοτολογίου Αλιβερίου

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, υπάλληλος του Δημοτολογίου Αλιβερίου δήλωσε ότι δέχτηκε πιέσεις από τον δικηγόρο της Ρωσίδας για να εγγραφεί η τελευταία στα Δημοτολόγια Αλιβερίου.

Πιο αναλυτικά, η «Μαρία Τσάλλα» ή Ιρένα Σμίρεβα όπως είναι το πραγματικό της όνομα κατάφερε τα χρόνια που παρέμεινε στην Ελλάδα να ξεγελάσει πολλούς αλλά και να στήσει ένα δίκτυο ανθρώπων που την βοήθησε να παραποιήσει και να νομιμοποιήσει έγγραφα.

Χαρακτηριστικά, στις 21 Δεκεμβρίου του 2018, η Ιρένα Σμίρεβα, έκανε τα χαρτιά της για τη ληξιαρχική πράξη γέννησής της και στις 24 Δεκεμβρίου έκανε τα χαρτιά της για την αστυνομική ταυτότητα. Για τη μεταδημότευση όμως έλειπε ένα έγγραφο. Αυτό που θα έλεγε πως μένει σε διαμέρισμα στο Αλιβέρι. Το έγγραφο τελικώς βρέθηκε, όμως η ιδιοκτήτρια του σπιτιού αναφέρει ότι δεν είχε ποτέ ενοικιάστρια με το όνομα «Μαρία Τσάλλα», ενώ καταγγέλλει πως η υπογραφή της στο ενοικιαστήριο είναι πλαστή.

Με τη βοήθεια ενός δικηγόρου από την Εύβοια η Ιρένα κατάφερε να βγάλει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και να εγγραφεί ως δημότης Αλιβερίου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπάλληλος του Δημοτολογίου Αλιβερίου που είχε αναλάβει την υπόθεση δηλώνει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον δικηγόρο της Ρωσίδας.

«Διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και αρχικώς αρνήθηκα να προχωρήσω τη διαδικασία. Ήρθε αρκετές φορές ο κ. Λυμπερόπουλος στην υπηρεσία μας, ασκώντας πίεση να προχωρήσουμε τις διαδικασίες. Μάλιστα προσκομίσθηκε υπεύθυνη δήλωση συγγενικού του προσώπου, το οποίο φαινόταν να την φιλοξενεί».

Απαντώντας, ο δικηγόρος της Ρωσίδας κατασκόπου, ανέφερε: «Ναι, είχε υπογράψει. Δεν την θυμάμαι αυτή τη δήλωση. Αλλά για να το θυμάται η γυναίκα είναι πιθανό. Αλλά δεν είμαι σίγουρος πάλι ακόμα. Εάν έγινε αυτό το πράγμα ενόψει του να παρουσιάσει ένα κανονικό συμβόλαιο στη συνέχεια».

//--> //-->

Η υπάλληλος συνεχίζει τη μαρτυρία της: «Υπήρχαν αρκετά κενά στο κομμάτι της εγγραφής και την στείλαμε στο αστυνομικό τμήμα Αλιβερίου για το γνήσιο της υπογραφής της. Ένα από τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν ήταν ενοικιαστήριο σπιτιού στο Αλιβέρι. Δεν αρκούσε η υπεύθυνη δήλωση φιλοξενίας. Μετά από ένα μήνα εμφανίστηκε ενοικιαστήριο συμβόλαιο… Ο δικηγόρος ήταν αρκετά πιεστικός, μάλιστα είπε πως θα υπάρξουν συνέπειες εάν δεν προχωρήσει η εγγραφή της «Μαρίας Τσάλλα» στο Δημοτολόγιο».

Από την πλευρά της, η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος στο Αλιβέρι που εμφάνισε ως τόπο κατοικίας στο Αλιβέρι η Ρωσίδα κατάσκοπος, καταγγέλλει ότι η υπογραφή της, που είδε στα σχετικά έγγραφα είναι εμφανώς πλαστή: «Έτσι λίγο που το είδα είναι από το 2012 το συμβόλαιο. Ειδικά το «Μαρία Τσάλλα» δεν ήταν ούτε καν γραφικός χαρακτήρας δικός μου. Δεν θυμάμαι να είχα νοικιάσει σε «Μαρία Τσάλλα». Μετά το 2018 δεν νοίκιαζα. Το συμφωνητικό αυτό γράφει το 2012 ότι έχει γίνει, απλώς στους μήνες, γράφουν 2019. Το συμφωνητικό λέει σήμερα ας πούμε, σήμερα στις 2 Φεβρουαρίου του 2012 και μετά όταν λέει χρόνο λέει άλλη ημερομηνία (το 2019).

Μυστήριο με το θάνατο του δικηγόρου της στην Αθήνα

«Μυστήριο» συνεχίζει να καλύπτει πολλές από τις ενέργειες της Ρωσίδας κατασκόπου, η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ. Σύμφωνα με την αποκάλυψη του MEGA, ο δικηγόρος, περίπου 40 ετών, ήταν εκείνος που υποδέχθηκε την κατάσκοπο και να δέχτηκε να τη βοηθήσει με την ελληνοποίησή της. Ακόμα μετά την ελληνοποίησή της, λειτουργούσε σαν φορολογικός της εκπρόσωπος. Ο ίδιος άνθρωπος, φέρεται να της παρείχε νομική αρωγή στις ενέργειές της για να εγγραφεί στο Δημοτολόγιο.

//--> //-->

Ο δικηγόρος είχε το γραφείο του στην οδό Ιπποκράτους, ήταν και ο ίδιος ρωσικής καταγωγής, ενώ βοηθούσε κατά κανόνα Ρώσους πολίτες που βρίσκονταν στην Ελλάδα. Ανήκε άλλωστε και ο ίδιος σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο φιλίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως η επιγραφή στο δικηγορικό του γραφείο ήταν στα ρώσικα, όπως αναφέρει το newsbomb.gr. 

Σύμφωνα με το MEGA, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, πριν από περίπου δύο χρόνια και ενώ ο ίδιος δεν ήταν πάνω από 45 χρονών, πέθανε. Παράλληλα από τις έρευνες, φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί και τα στοιχεία της μητέρας της Ιρίνα Σμίρεβα. Πρόκειται για πρόσωπο που έχει γεννηθεί το 1969 και έχει αποβιώσει το 2013, ενώ φέρεται ακόμα να είχε ποινικές εμπλοκές και να είχε φυλακιστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News