Κρήτη: Πρεμιέρα της τουριστικής σεζόν με 17 πτήσεις, αλλά και με κινητοποιήσεις

Κρήτη
Κρήτη: Πρεμιέρα της τουριστικής σεζόν με 17 πτήσεις, αλλά και με κινητοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκινά τέλος της εβδομάδας η νέα τουριστική σεζόν στην Κρήτη - Από Βρετανία και Γαλλία οι πρώτες επτά πτήσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου - Tην πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις τον Απρίλιο έχουν γνωστοποιήσει οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Λίγα 24ωρα έμειναν πριν το ξεκίνημα της τουριστικής χρονιάς με τις πρώτες πτήσεις να έχουν ξεκινήσει, ενώ η αισιοδοξία είναι διάχυτη. Η αισιοδοξία δεν αφορά μόνο τους τουριστικούς παράγοντες, αλλά και τους τουριστικούς Δήμους της Κρήτης, οι οποίοι πλέον κινούνται όσο γίνεται πιο γρήγορα με σκοπό να προετοιμαστούν για τη νέα τουριστική χρονιά. Τα δείγματα είναι θετικά, καθώς εκφράστηκαν κατά την περίοδο του χειμώνα και οι προτιμήσεις από τις διεθνείς εκθέσεις των ξένων χωρών.

Είναι άξιο αναφοράς πως σε αυτό το πλαίσιο οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δηλώνουν ανυποχώρητοι από τη στάση τους να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εάν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους, όπως η επέκταση του ταμείου ανεργίας σε προ-μνημονιακά επίπεδα και η υπογραφή τοπικών συλλογικών συμβάσεων.

Ειδικότερα, ξεκινάει η ερχόμενη τουριστική χρονιά τέλος της εβδομάδας. Όπως έχει δημοσιέυσει το neakriti.gr, Διεθνείς Εκθέσεις όπως της Βαρσοβίας και του Βερολίνου, αλλά και οι αυξημένες προκρατήσεις κατά 20% από το Ηνωμένο Βασίλειο ήδη από τον Δεκέμβριο προοικονομούν μια καλή τουριστική χρονιά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πρώτες πτήσεις κατέφτασαν και καταφτάνουν κάθε μέρα, ενώ το επικείμενο Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα θα αρχίζουν να αυξάνονται σταδιακά. Αυτό υποστήριξε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, ο οποίος υποστήριξε πως οι πρώτες πτήσεις έρχονται από Βρετανία και Γαλλία.

«Καθημερινά έχουμε πτήσεις. Θεωρώ πως ουσιαστικά η τουριστική χρονιά θα ξεκινήσει ανεπίσημα στις 26 Μαρτίου, όπου θα έχουμε 6-7 πτήσεις εξωτερικού, ενώ τη Δευτέρα 27 Μαρτίου θα καταφτάσουν στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” 11 πτήσεις. Οι πρώτες πτήσεις θα είναι από Βρετανία και Γαλλία. Ο επόμενος μήνας θα είναι ο μήνας εκκίνησης της τουριστικής χρονιάς, ενώ αναμένουμε τις πρώτες ημέρες τουρίστες από το Ισραήλ», σημείωσε ο κ. Πλιάκας.

Στη Χερσόνησο

Την ίδια στιγμή, τουριστικοί Δήμοι της Κρήτης, όπως της Χερσονήσου και των Χανίων, είναι έτοιμοι να δεχτούν τον κόσμο στα τέλη Μαρτίου. Η αισιοδοξία είναι εμφανής, ενώ κάνουν σαφές πως οι ενδείξεις είναι αρκετά καλές για φέτος. Ειδικότερα, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος μίλησε στη “Ν.Κ.” όπου έκανε σαφές πως ο Δήμος Χερσονήσου πρωτοστάτησε σε όλες τις Διεθνείς Εκθέσεις και κυρίως στις Εκθέσεις των χωρών που πρωταγωνιστούν στον τουρισμό της Κρήτης, όπως είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Γερμανία. «Τέλη της εβδομάδας, θα έχουμε σιγά-σιγά τους πρώτους τουρίστες και κυρίως μετά τις 25 Μαρτίου. Ο “παλμός” είναι καλός. Ο Δήμος Χερσονήσου πρωτοστατεί. Η τουριστική χρονιά φέτος δείχνει να είναι πιο ομαλή. Πέρυσι, η τουριστική χρονιά ξεκίνησε ουσιαστικά στα μέσα Ιουνίου, καθώς ο φόβος του κορωνοϊού ήταν υπαρκτός. Φέτος τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά. Και οι προκρατήσεις είναι καλύτερες σε σχέση με πέρυσι. Αναμένεται στα μέσα Απριλίου να έχει ξεκινήσει τουριστική χρονιά, η οποία προβλέπεται δυναμική. Τα μηνύματα τόσο για την Κρήτη όσο και για τον Δήμο Χερσονήσου από τις Διεθνείς Εκθέσεις του Λονδίνου, Παρισιού και Βερολίνου είναι θετικότατα», είπε ο κ. Σέγκος.

Στα Χανιά

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο οποίος υποστήριξε πως ο Δήμος Χανίων θα είναι έτοιμος να δεχτεί τους τουρίστες και φέτος με τις εκτιμήσεις να προοιωνίζονται θετικές. «Φέτος, θα είναι μια σημαντική χρονιά. Ετοιμαζόμαστε για μια χρονιά που θα φέρει αρκετό κόσμο και στην Κρήτη και στα Χανιά. Τέλη Μαρτίου, αλλά κυρίως στις αρχές Απριλίου θα δεχτούμε τα πρώτα “κύματα” τουρισμού. Οι προκρατήσεις βρίσκονται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Αυτό που προσπαθούμε ως δημοτική Αρχή είναι να επισπεύσουμε τα έργα τα οποία λαμβάνουν χώρα, ώστε να ξεκινήσει με τον πιο ομαλό τρόπο η τουριστική χρονιά. Αναμένουμε κόσμο όσον αφορά τις πρώτες πτήσεις από Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία, αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες που παραδοσιακά στηρίζουν τον τόπο μας», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Ξεκινά με κινητοποιήσεις η σεζόν

Η εφημερίδα “Νέα Κρήτη” είχε αναφέρει εκτενώς σε ρεπορτάζ την πρόθεση των ξενοδοχοϋπαλλήλων να πραγματοποιήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις τον Απρίλιο, όπου και επίσημα θα ξεκινήσει η τουριστική χρονιά. Χθες, σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ν. Ηρακλείου, κ. Νίκο Κοκολάκη, έγινε σαφές πως θα γίνουν απεργιακές κινητοποιήσεις κατόπιν συνεννόησης με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού, με πιθανότερο σενάριο στις 15-20 Απριλίου.

«Έχουμε διατυπώσει τα αιτήματά μας και αναμένουμε να συγκληθεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού-Επισιτισμού, ώστε να ξεκινήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Έχουμε εκφράσει τη θέση μας πως στο διάστημα 15-20 Απριλίου, όπου θα έχουν ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία, θα πρέπει να ξεκινήσουμε τις απεργίες. Ο απεργιακός “παλμός” παραμένει και βρισκόμαστε σε εγρήγορση, πάντα σε συνεργασία με το πανελλήνιο συνδικαλιστικό μας όργανο», σημείωσε ο κ. Κοκολάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News