Μαρία Τσάλλα: Έτσι έβγαλε ελληνική ταυτότητα η Ρωσίδα κατάσκοπος - Πώς «παγίδευσε» ηλικιωμένο (vid)

Ελλάδα
Μαρία Τσάλλα: Έτσι έβγαλε ελληνική ταυτότητα η Ρωσίδα κατάσκοπος - Πώς «παγίδευσε» ηλικιωμένο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς η Ρωσίδα πράκτορας παγίδευσε ηλικιωμένο για να γίνει μάρτυρας

Νέα στοιχεία βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με το πώς και πότε η Ρωσίδα κατάσκοπος Μαρία Τσάλλα, έβαλε ελληνικό δελτίο ταυτότητας

Ειδικότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha έφερε στο φως δύο έγγραφα που αφορούν τη «Μαρία Τσάλλα». Το πρώτο είναι η αίτηση έκδοσης δελτίου ταυτότητας, από το Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου, στις 24/12/2018, ενώ επίσης στο έγγραφο αυτό φαίνεται και η υπογραφή της Ρωσίδας κατασκόπου Ιρίνα Σμίρεβα, ως «Μαρία Τσάλλα».

Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο φαίνεται ότι δηλώνει «αγνώστου πατρός», γεννημένη το 1991, ενώ ως διεύθυνση κατοικίας αναγράφεται αόριστα το Αλιβέρι Ευβοίας.

Τι ανέφερε ο 83χρονος «θύμα» της Μαρίας Τσάλλα

Ο 83χρονος, «θύμα» της Μαρίας Τσάλλα, που υπέγραψε ως μάρτυρας και βεβαίωσε τα στοιχεία, μίλησε στο ίδιο Μέσο και αποκάλυψε ότι πριν 30 χρόνια ζούσε στα Νότια Προάστια και ήταν γείτονας με ένα ζευγάρι με το επώνυμο «Τσάλλα», οι οποίοι είχαν ένα μωρό.

Η γυναίκα είχε καταγωγή από Ελλάδα και ο σύζυγος από τη Λατινική Αμερική. Κάποια στιγμή η οικογένεια φεύγει και χάνεται η επαφή. Όμως, το 2018 ο ηλικιωμένος -όταν ήταν 78 ετών- δέχθηκε ένα τηλεφώνημα, υποτίθεται από τη «μητέρα» της Μαρίας Τσάλλα, η οποία του ανέφερε ότι το παιδί επιστρέφει στην Ελλάδα για να σπουδάσει και πρέπει να πάει ως μάρτυρας στο αστυνομικό τμήμα για να εκδώσει ελληνική ταυτότητα, γιατί ο πατέρας της έχει πεθάνει. Ο ίδιος ανταποκρίθηκε στο αίτημα, πήγε στην Εύβοια, υπέγραψε και βεβαίωσε τα στοιχεία.

Διαδικασία-εξπρές η εγγραφή στο δημοτολόγιο και η έκδοση ταυτότητας

Ο Alpha έφερε στο φως ένα ακόμη έγγραφο, το οποίο είναι το πιστοποιητικό γέννησης της Μαρίας Τσάλλα. Από την ημερομηνία εγγραφής στο δημοτολόγιο που φαίνεται στο έγγραφο (21/12/2018), φαίνεται ότι η διαδικασία ήταν «εξπρές», καθώς μέσα σε τρεις μέρες έγιναν όλα: έγινε δημότης Αλιβερίου και έβγαλε ελληνική ταυτότητα.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News