Άλογα και αναβάτες βόλταραν τα ξημερώματα στην Αθήνα - Δείτε γιατί (vid)

Ελλάδα
Άλογα και αναβάτες βόλταραν τα ξημερώματα στην Αθήνα - Δείτε γιατί (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλογα και αναβάτες έκαναν σήμερα τα ξημερώματα την πρώτη τους πρόβα για την παρέλαση του Σαββάτου στο Σύνταγμα, εκπλήσσοντας τους Αθηναίους που βρίσκονταν στην Αμαλίας και την Πανεπιστημίου

Μια διαφορετική νότα θα προστεθεί φέτος στη μεγάλη παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα, καθώς θα κάνει την εμφάνισή της για πρώτη φορά η ίλη Ιππικού. 

Άλογα και αναβάτες έκαναν σήμερα τα ξημερώματα την πρώτη τους πρόβα για την παρέλαση του Σαββάτου στο Σύνταγμα, εκπλήσσοντας τους Αθηναίους που βρίσκονταν στην Αμαλίας και την Πανεπιστημίου.

Πρόκειται για τη νέα ίλη ιππικού που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του ΓΕΕΘΑ, όχι για επιχειρησιακούς σκοπούς, αλλά για τις παρελάσεις και τις τιμητικές εκδηλώσεις, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

//--> //-->Το βίντεο από το... ιππικό στο Σύνταγμα

Έτσι, αν και πέρυσι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου βρέθηκαν «δανεικά» άλογα και ιππείς, φέτος θα λάβει μέρος η νέα ίλη ιππικού του ΓΕΕΘΑ.

Η ιστορία της ίλης Ιππικού

Όπως αναφέρει το Mega, η ίλη Βασιλικής Φρουράς, η τελευταία έφιππη μονάδα του Όπλου του Ιππικού-Τεθωρακισμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΣ, αφού μετονομάστηκε για λίγο χρονικό διάστημα σε ίλη Προεδρικής Φρουράς, διαλύθηκε το 1973 και όλο το προσωπικό, υλικό και οι ίπποι της μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππικού (ΚΕΙΠΠ).

Είχαν προηγηθεί 152 χρόνια με τα άλογα και τους έφιππους στρατιώτες του Ελληνικού Στρατού να δίνουν δυναμικό «παρών» σε όλες τις σημαντικές ιστορικές στιγμές της Ελλάδας. Στον Ελληνοτουρκικό Πόλεμο του 1897, στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Μακεδονικό Αγώνα, στη Μικρασιατική Εκστρατεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News