default-image

Το λευκό τιγράκι υποβλήθηκε σε μαγνητική - Πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του

Ελλάδα
Το λευκό τιγράκι υποβλήθηκε σε μαγνητική - Πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, επισημαίνεται πως η κατάσταση της υγείας της μικρής τίγρης παραμένει σοβαρή, πονάει και δεν μπορεί να τραφεί μόνη της

Ιδιαίτερα κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της λευκής τίγρης, που βρέθηκε έξω από το Αττικό Πάρκο, όπως φαίνεται από τις εκτεταμένες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη το άτυχο ζώο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, επισημαίνεται πως η κατάσταση της υγείας της μικρής τίγρης παραμένει σοβαρή, πονάει και δεν μπορεί να τραφεί μόνη της.

«Τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιβεβαίωσαν τις αρχικές εκτιμήσεις για την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, καθώς διαπιστώθηκαν τόσο γενετικές δυσμορφίες, όσο και επίκτητες από το λανθασμένο τρόπο διαχείρισής του.

Το νεαρό ζώο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην σπονδυλική στήλη, τη λεκάνη, τα πλευρά, καθώς και σε πολλά οστά που περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό και κάνουν επώδυνη την κινητικότητά του. 

Παράλληλα, λόγω του παραμορφωμένου σκελετού, συμπιέζονται κάποια όργανα, δυσχεραίνοντας έτσι ακόμα και τη λήψη τροφής ή την αναπνοή του. Το νεαρό ζώο, καθώς δεν μπορεί να τραφεί μόνο του, τρέφεται με τη βοήθεια των φροντιστών μας και έχει πάρει μόλις 1 κιλό».

Όπως είχε δηλώσει πριν υποβληθεί σε εκτεταμένες εξετάσεις το τιγράκι, ο διευθυντής του πάρκου, Ζαν Ζακ Λε Σουέρ, είχε αναφέρει πως δεν έχει πολλές ελπίδες να ζήσει.

Παράλληλα σε συνεργασία και μετά από αίτημά μας προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, συστήνεται επιτροπή με την συμμετοχή εξειδικευμένων κτηνιάτρων, τόσο του Πάρκου μας, όσο και από άλλους φορείς, καθώς και καθηγητών πανεπιστημίου με σκοπό την ασφαλέστερη λήψη αποφάσεων για την μετέπειτα διαχείριση και υποστήριξη της υγείας του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News