Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό της αστυνομίας (vid)

Ελλάδα
Εισαγγελική έρευνα για το περιστατικό με τον γερανό της αστυνομίας (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελική έρευνα για το συμβάν με τον γερανό της αστυνομίας, στην πορεία για τα Τέμπη

Εντολή για προκαταρκτική εξέταση έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, με έναν γερανό της αστυνομίας να αναπτύσσει ταχύτητα στην οδό Ακαδημίας, προσκρούοντας σε κάδους απορριμμάτων, που φέρονται να έχουν τοποθετήσει διαδηλωτές.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε παραγγελία στην προϊσταμένη της ποινικής δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν αν έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις εκ μέρους του αστυνομικού-οδηγού του ρυμουλκού οχήματος της ΕΛΑΣ, όπως διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον γερανό που πέφτει πάνω σε κάδους, παρασύροντας διαδηλωτές

Υπενθυμίζεται ότι ήδη διεξάγεται έρευνα από τη ΓΑΔΑ σχετικά με το υπηρεσιακό γερανοφόρο όχημα που έπεσε πάνω σε κάδους στην Ακαδημίας, παρασύροντας διαδηλωτές που συμμετείχαν την πορεία για τα Τέμπη.

Στο επίμαχο βίντεο, διαδηλωτές εμφανίζονται να έχουν εντοπίσει το γερανοφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ λίγο πριν τη συμβολή της Αμερικής με την Ακαδημίας. Αφού ζητούν από τα προπορευόμενα οχήματα να αποχωρήσουν, φαίνονται να προσπαθούν να σύρουν κάδους απορριμμάτων στη μέση της Ακαδημίας.

Όταν ο γερανός της ΕΛ.ΑΣ φτάνει στη συμβολή της Ακαδημίας με την Αμερικής, ο οδηγός αναπτύσσει ταχύτητα και να πέφτει με ορμή πάνω στους κάδους που μερίδα συγκεντρωμένων έσυρε προς τη μέση του δρόμου. Ένας εκ των διαδηλωτών, φαίνεται να πέφτει στο οδόστρωμα.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, που κατόπιν εξαπλώθηκαν προς την περιοχή των Προπυλαίων.

Σε δεύτερο βίντεο το συμβάν καταγράφεται από άλλη οπτική γωνία, όπου και πάλι ακούγεται το «σπινιάρισμα» του γερανού και ο δυνατός κρότος από την πρόσκρουση στους κάδους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News