«Οργιάζουν» οι θεωρίες συνωμοσίας για τα Τέμπη - Τι λένε οι πυροσβέστες για τα εγκαύματα

Ελλάδα
«Οργιάζουν» οι θεωρίες συνωμοσίας για τα Τέμπη - Τι λένε οι πυροσβέστες για τα εγκαύματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίνουν και παίρνουν οι θεωρίες συνωμοσίας για το περιεχόμενο των κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας και την έκρηξη στα Τέμπη - Η σύγχυση με τα λογότυπα, οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών και οι μαρτυρίες των δύο πυροσβεστών για τα εγκαύματα

«Οργιάζουν» οι θεωρίες συνωμοσίας για το περιεχόμενο των κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στην τραγωδία στα Τέμπη και την έκρηξη που ακολούθησε. Σύμφωνα με την εκπομπή Tlive του Alpha, οι θεωρίες ξεκίνησαν όταν υπήρξε σύγχυση με τα λογότυπα των εταιρειών καθώς, η «OOCL», θυγατρική της Cosco που μεταφέρει κοντέινερ, έχει παρόμοιο λογότυπο με την πολυεθνική «OCCL», πολυεθνική χημική βιομηχανία που παράγει μεταξύ άλλων και λιπάσματα. Την ίδια ώρα, δύο πυροσβέστες αναφέρουν εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους, με τις στολές τους να είναι άθικτες.

Σύμφωνα με το reader.gr, μεταξύ των θεωριών συνωμοσίας που διακινούνται είναι και αυτή της... ύπαρξης εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς η μηχανή του εμπορικού τρένου φέρεται να «εξαϋλώθηκε». Όμως και οι δύο μηχανές απαθανατίστηκαν σε εκατοντάδες φωτογραφίες κατεστραμένες στο σημείο του δυστυχήματος. Όσον αφορά την έκρηξη, ο πραγματογνώμονας Γιώργος Περιβολιώτης έκανε μία πρώτη εκτίμηση τονίζοντας ότι η φωτιά προκλήθηκε είτε από το λεγόμενο ηλεκτρικό τόξο είτε από την τριβή των λαμαρίνων. Εκεί φαίνεται να ανεφλέγη κάποια καύσιμη ύλη ελαφρύτερη από τον αέρα. Σχετικά με την ασφαλτόστρωση που πραγματοποιήθηκε στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος, αυτή έγινε καθώς λάδια και υγρά από τις μηχανές και τα βαγόνια έπεσαν στο σημείο και έπρεπε να προστατευτεί το περιβάλλον.

Τι αναφέρουν οι δύο πυροσβέστες για τα εγκαύματα

Από την πλευρά τους, δύο πυροσβέστες που έφτασαν από τους πρώτους στο σημείο του δυστυχήματος και επιχείρησαν στο τρίτο βαγόνι, όπου δεν υπήρχε φωτιά, αναφέρουν ερεθισμούς και εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους, την ώρα που οι στολές τους ήταν άθικτες. Και οι δύο πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό προσωπικό, χωρίς όμως να διαπιστωθεί από τις ακριβώς προκλήθηκαν τα εγκαύματα στο σώμα τους.

«Βγήκε η διάγνωση ότι είναι έγκαυμα χημικό και μου έδωσαν τις αλοιφές και γύρισα σπίτι», αναφέρει ο ένας από τους πυροσβέστες. Ο ίδιος τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν σχετίζεται το τραύμα του με χημικές ουσίες. Το μόνο που τονίζει είναι ότι οι γιατροί έκαναν λόγο για χημικό έγκαυμα. «Έκανα και χειρουργείο, μού το καθάρισαν, τον νεκρό ιστό, μού το αφαίρεσαν και παρακολουθούμαι ακόμα», θα πει ο πυροσβέστης, τονίζοντας ότι φορούσε κανονικά στολή και κράνος. «Το πρωί που πήγα στην υπηρεσία με άλλαξαν και έβγαλα τη στολή τότε είδα στα πόδια μου τι γινόταν», επισημαίνει ακόμα.

Ο δεύτερος πυροσβέστης θα πει από την πλευρά του: Η διάγνωση των γιατρών ήταν ότι υπάρχει περίπτωση να είναι χημικά τα εγκαύματα. Ότι είναι πιθανά χημικά εγκαύματα. Λογικά είναι χημικά. Είναι στον αγκώνα και στο πόδι, λίγο πιο πάνω από την κνήμη. Η στολή μου δεν έχει πάθει κάτι, δεν έχει κάποια φθορά. Εγώ επιχείρησα στο σημείο της τραγωδίας μέχρι τις 22:00 το βράδυ της επόμενης ημέρας. Τότε πήγα στο Κέντρο Υγείας. όσο επιχειρούσα δεν αισθάνθηκα κάτι. Πάνω στη δολειά μας δεν υπάρχουν περιθώρια για να πούμε ότι κάτι μας πονάει. Υπήρχε ένα κάψιμο αλλά δεν έδωσα σημασία. Πρώτη φορά μού συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δεν καήκαμε από φωτιά. Τα εγκαύματα αυτά δεν είναι από φωτιά. Η θερμοκρασία ήταν πιο μακριά από εμάς και οι στολές που έχουμε δεν περνάει η θερμοκρασία μέσα». Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική, σύμφωνα με το Tlive του Alpha, σημειώνει ότι οι στολές των πυροσβεστών ήταν μόνο για πυρκαγιά και όχι για χημικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News