Ελλάδα

Μαρία Τσάλλα: Η κατάσκοπος που έκρυβε το πρόσωπό της - Τα βιομετρικά στοιχεία στον προσωπικό λογαριασμό του facebook

Μα μπορεί ένας σοβαρός κατάσκοπος να έχει facebook διερωτήθηκε δημοσιογράφος, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου, σύμφωνα με την σπάνια ανακοίνωση της ΕΥΠ

Μα μπορεί ένας σοβαρός κατάσκοπος να έχει facebook διερωτήθηκε δημοσιογράφος, όταν έγινε γνωστή η υπόθεση της Ρωσίδας κατασκόπου, σύμφωνα με την σπάνια ανακοίνωση της ΕΥΠ. Προφανώς, η ενσωμάτωση ενός κατασκόπου στο κοινωνικό γίγνεσθαι συμπεριλαμβάνει και την δράση του με τρόπους που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της γενιάς τους ή και το επάγγελμά τους.

Διαβάστε επίσης

Έρευνες και στην Κρήτη για τα συχνά ταξίδια της ρωσίδας κατασκόπου με το... βελονάκι! - Ποια μέρη επισκεπτόταν (vid)

Ανατρέχοντας στον προσωπικό λογαριασμό του Facebook της Μαρίας Τσάλλα και τις δημοσιευμένες φωτογραφίες θα διαπιστώσει κανείς ότι ποτέ δεν αποκαλύπτει όλο το πρόσωπό της ή και τον σωματότυπό της. Δηλαδή, βιομετρικά στοιχεία που θα μπορούσαν να την ταυτοποιήσουν πιο εύκολα. Πιθανώς, με τις σύγχρονες πρακτικές και την Τεχνητή Νοημοσύνη να μπορεί κάποιος να φθάσει σε πραγματική αποτύπωση ή από υλικό με κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, κ.α., αλλά τούτα είναι ζητήματα που αφορούν τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Επίσης, οι κοινοποιήσεις τοποθεσίας στην προσωπική της σελίδα – σε αντίθεση με την επαγγελματική- δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον εκτός από την Κόνιτσα και την Αρκαδία και αυτές ενδεχομένως εκ των υστέρων.

Η Μαρία Τσάλλα έκρυβε το πρόσωπό της

Η κατάσκοπος σε όλες τις ανφάς φωτογραφίες της εμφανίζεται σχεδόν πάντα με διαφορετικό χτένισμα, σε κάποιες με γυαλιά, σε άλλες κρυμμένη πίσω την φωτογραφική της μηχανή και σε άλλες με καλυμμένο το πρόσωπο από την μύτη και κάτω. Χρησιμοποιεί καπέλο, κασκόλ, φουλάρι.

Στην παρακάτω φωτογραφία που είναι ίδια με την προηγούμενη έχει αφαιρέσει το background και πάλι κρύβεται πίσω από την φωτογραφική μηχανή.


Φωτογραφία της Τσάλλα με photoshop

Η κατάσκοπος κρύβει το πρόσωπό της με καπέλο


H φωτογραφία της Τσάλλα με φουλάρι που καλύπτει το πρόσωπό της


Κρατώντας ένα φουλάρι με το χέρι της κρύβει το πρόσωπό της

Στην παρακάτω φωτογραφία εμφανίζεται με διαφορετικό κούρεμα αλλά και πάλι δεν φαίνεται το πρόσωπό της. Είναι η μοναδική φωτογραφία που εμφανίζεται προφίλ.


Η μοναδική φωτογραφία προφίλ με άλλο κούρεμα που δεν φαίνεται το πρόσωπο της

Οι επαγγελματικοί λογαριασμοί της κατασκόπου

«Πούλαγε» τη δουλειά της ως φωτογράφος, με μάλλον ερασιτεχνικές φωτογραφίες – είχε ξεχωριστό site με στοιχεία επικοινωνίας, όπως και σελίδα facebook και twitter. Στον λογαριασμό της στο twitter έχει μόλις 8 αναρτήσεις από τις 20 Νοεμβρίου του 2019 ενώ περισσότερες στο Facebοοκ επίσης από το 2019. Η πρώτη ανάρτησή της έγινε στις 29 Μαΐου. Έχει ενδιαφέρον ότι ποστάρει φωτογραφίες από τη Βραζιλία, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες υπηρετούσε ο σύντροφός της ως κατάσκοπος επίσης και τα ταξίδια της ενδιάμεσα με τη Βραζιλία, στη Βενετία, αλλά και πολλά νησιά της Ελλάδας.

Έχει συμμετάσχει σε έκθεση φωτογραφίας με γυμνό.


Φωτογραφίες της κατασκόπου σε έκθεση με γυμνές φωτογραφήσεις

Η κατάσκοπος έψαχνε επαφές με ξένους μετανάστες ή παρακολουθούσε και Ρώσους;

Ενώ διαφήμιζε δουλειά της με κόμικς σε φροντιστήριο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.


Τα comics της κατασκόπου για σχολή εκμάθησης ελληνικών

Σε επικοινωνία του in.gr με τον ιδιοκτήτη της σχολής προέκυψε ότι η κατάσκοπος ήταν μαθήτρια το 2018 και όχι το 2020 που αναφέρει η ανάρτησή της. «Ήταν πολύ χαριτωμένα όσα έφτιαχνε. Έδειχνε ότι ήθελε να κάνει διάφορα πράγματα…» είπε, θέλοντας να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν συμμετείχε πολλές φορές στα μαθήματα και σύντομα αποχώρησε. Ίσως, το πιο σημαντικό απ΄ όσα μας ανέφερε είναι ότι «της άρεσε το περιβάλλον, η επικοινωνία με πολλούς ξένους, από πολλές διαφορετικές χώρες που μάθαιναν ελληνικά». Ενδεχομένως και για την απόκτηση επαφών ή και στρατολόγηση ξένων μεταναστών. Ίσως, και για επαφή με Ρώσους ή κατασκοπεία τους.

Πέραν αυτών τίποτα που να αποκαλύπτει την προσωπική της ζωή, όπως και ο λογαριασμός του καταστήματος πλεκτών που είχε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια