Αποπομπή Θεοδωρικάκου ζητά από τον πρωθυπουργό ο Γ. Βαρουφάκης (vid)

Ελλάδα
Αποπομπή Θεοδωρικάκου ζητά από τον πρωθυπουργό ο Γ. Βαρουφάκης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γ. Βαρουφάκης επέκρινε το γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «έσπευσε να αναφερθεί σε ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, πριν καν καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας»

Στην αρμόδια ανακρίτρια κατάθεσε σήμερα Παρασκευή ο Γιάνης Βαρουφάκης για την επίθεση σε βάρος του από ομάδα ατόμων την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια για την οποία έχουν συλληφθεί ένας 19χρονος, που απολογείται σήμερα το μεσημέρι, κι ένας 17χρονος, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους προχθές.

Τόσο οι δύο συλληφθέντες όσο και άλλοι πέντε ύποπτοι αντιμετωπίζουν τις βαριές κακουργηματικές κατηγορίες της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της σύστασης συμμορίας και τα πλημμελήματα της παράνομης βίας και οπλοφορίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΜΕΡΑ25 κλήθηκε να περιγράψει όσα βίωσε έξω από εστιατόριο, όπου έτρωγε με μέλη του κόμματος, αλλά δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και εξήγησε πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δύο συλληφθέντων τον άνθρωπο που τον γρονθοκόπησαν στο πρόσωπο. Τόνισε ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο το άτομο, που τον τραυμάτισε και περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης επέκρινε τη στάση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκος, ζητώντας την αποπομπή του. «Ο κ. Θεοδωρικάκος τόλμησε δύο ώρες πριν την κατάθεση του πρώτου αυτόπτη μάρτυρα να διαρρεύσει και να κάνει δηλώσεις ότι τους βρήκε. Ουσιαστικά έχρισε τον εαυτό του ταυτόχρονα ανακριτή, εισαγγελέα, δικαστή και ένορκο. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. προσήγαγε χθες, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση της Αθήνας που «έπνιξε» στα χημικά, έναν 35χρονο ως ύποπτο για την επίθεση στο Βαρουφάκη.

Ωστόσο, η δικαστική λειτουργός διέταξε να αφεθεί ελεύθερος. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα μελετήσει τα στοιχεία και εφόσον το κρίνει θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του.

Ολόκληρη η δήλωση του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στην ανακρίτρια για την πρόσφατη επίθεση εναντίον του έχει ως εξής:

«Μόλις κατέθεσα στην ανακρίτρια ανηλίκων για το γνωστό περιστατικό. Θέλω να την ευχαριστήσω για τη δουλειά που κάνει, και εκείνη και οι συνεργάτες της.

Εμείς στο ΜέΡΑ25 σεβόμαστε τη Δικαιοσύνη, παρά το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη έχει δεχτεί πολλά χτυπήματα. Η αξιοπιστία της όπως και η αξιοπιστία του Κοινοβουλίου, όλων των θεσμών βρίσκονται στο πάτωμα μετά από 13 χρόνια μνημονίων.

Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη σημαίνει ότι την αφήνουμε να κάνει τη δουλειά της.

Εγώ αυτή τη στιγμή, κάνοντας χρήση της ευγένειάς σας να είστε εδώ, μεταφέρω στον πρωθυπουργό την απαίτηση του ΜέΡΑ25 για αποπομπή του κ. Θεοδωρικάκου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόλμησε δύο ώρες πριν την κατάθεση του πρώτου αυτόπτη μάρτυρα να διαρρεύσει και να κάνει δηλώσεις ότι τους βρήκε. Ουσιαστικά έχρισε τον εαυτό του ταυτόχρονα ανακριτή, εισαγγελέα, δικαστή και ένορκο. Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα υπουργός δεν βγαίνει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και μάλιστα με το γνωστό θράσος του κ. Θεοδωρικάκου. Είναι επικίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Είδαμε πώς συμπεριφέρθηκε η Αστυνομία χθες στο τέλος της σημαντικής αυτής πορείας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος δεν διστάζει να δημιουργήσει συνθήκες βίας σε αυτήν την πόλη, σε αυτήν τη χώρα για καθαρά προεκλογικούς δικούς του λόγους και του κόμματός του.

Ξέρω ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να τον αποπέμψει, έτσι θα επιβεβαιώσει ότι η Μητσοτάκης ΑΕ επενδύει, όχι μόνο στη διάλυση όλων των δημόσιων αγαθών αλλά και, στη δημιουργία συνθηκών που εγκυμονούν δύσκολες και δυσοίωνες καταστάσεις σε αυτή τη χώρα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News