Τι είπε στις ανακοινώσεις του ο Χατζηδάκης για τον νέο κατώτατο μισθό

Ελλάδα
Τι είπε στις ανακοινώσεις του ο Χατζηδάκης για τον νέο κατώτατο μισθό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κατώτατος μισθός πλήρους απασχόλησης πάει στα 780 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 34,84 ευρώ από την 1η Απριλίου», είπε ο κ. Χατζηδάκης

Τις εξειδικεύσεις για τον κατώτατο μισθό έκανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος νωρίτερα είπε ότι από την 1η Απριλίου ανεβαίνει ο κατώτατος μισθός και διαμορφώνεται στα 780 ευρώ μικτά.

«Είναι μια αύξηση σημαντική αλλά και δίκαια. Λαμβάνει υπόψιν το χρέος στήριξης των εργαζομένων σε συνθήκες αυξημένου εισαγόμενου πληθωρισμού αλλά και τις αντοχές των ελληνικών επιχειρήσεων» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως επανέλαβε ο κ. Χατζηδάκης, ο κατώτατος μισθός πλήρους απασχόλησης πάει στα 780 ευρώ και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 34,84 ευρώ από την 1η Απριλίου.

«Δεν μοιράζουμε δικά μας λεφτά από τις τσέπες μας. Είναι λεφτά του ιδιωτικού τομέα», επισήμανε ο κ. Χατζηδάκης, εξηγώντας πως για την αύξηση του κατώτατου μισθού ελήφθησαν υπόψη:

 Η πτώση της ανεργίας που δείχνει οτι η οικονομία έχει δυναμική

 η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια

 η ανάκαμψη της οικονομίας θα συνεχιστεί και το 2023, στο 2%

«Τι μένει τελικά στην τσέπη του εργαζομένου; Το 2019 έμεναν 548 ευρώ. Σήμερα, με 14 καταβολές θα του μένουν 667 ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης. Σε 12μηνη βάση θα μένουν 778 ευρώ, σύμφωνα με τον ίδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News