Η Γεωργία Μηλάκη στις Βρυξέλλες (pics)

Κρήτη
Η Γεωργία Μηλάκη στις Βρυξέλλες (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τρίτη 14 Μαρτίου η Γεωργία Μηλάκη βρέθηκε στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Γεωργία Μηλάκη βρέθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, προσκεκλημένη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών, σε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, με θέμα:''For more women in politics'' - From local to global: fostering women's leadership in a changing world - Από το Τοπικό στο Παγκόσμιο: ενισχύοντας την ηγεσία των γυναικών σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στις εμπειρίες γυναικών που κατέχουν ηγετικές θέσεις στις χώρες, τις πόλεις και τις περιφέρειές τους, τονίζοντας τον ρόλο τους ως πρωταγωνίστριες στη διαμόρφωση του μέλλοντος των κοινοτήτων τους και τονίζοντας τις προκλήσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων στη λήψη αποφάσεων.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Vasco Alves Cordeiro, μέσα από την εισήγηση του τόνισε πόσο αναγκαίο είναι να οικοδομηθεί ένα δικαιότερο και πιο βιώσιμο μέλλον στο οποίο οι γυναίκες να έχουν μεγαλύτερο λόγο στην πολιτική.

Η Γεωργία Μηλάκη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Θανάση Μπακόλα.

Η ίδια σχολίασε ότι παρόλο που οι γυναίκες έχουν την ικανότητα και την φιλοδοξία να αναρριχηθούν σε ηγετικές θέσεις, είναι πολύ πιο απίθανο να τα καταφέρουν γιατί δυσδιάκριτα εμπόδια ανακόπτουν την πορεία τους. Θα πρέπει να εξασφαλίσουμε τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και εργασιακές συνθήκες που θα καθιστούν τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά εφικτή και αυτόνομη επιλογή τους. Και ομοίως να δημιουργήσουμε τη συνθήκη που η κοινωνία θα στηρίζει, θα εμπιστεύεται και θα αξιολογεί τις γυναίκες που συμμετέχουν στην πολιτική απαλλαγμένη από έμφυλα στερεότυπα. Επεσήμανε, δε, την ανάγκη της ουσιαστικής και συνεχούς επιμόρφωσης των γυναικών που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News