Τραγωδία στα Τέμπη: Την Παρασκευή απολογούνται προϊστάμενος και σταθμάρχες

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Την Παρασκευή απολογούνται προϊστάμενος και σταθμάρχες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πιθανότερο είναι και οι τρεις να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν προκειμένου να ενημερωθούν οι δικηγόροι τους

Σε απολογία καλούνται την Παρασκευή, 17 Μαρτίου από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο προϊστάμενος επιθεώρησης και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας στο σταθμό Λάρισας, οι οποίοι ήδη διώκονται ποινικά με βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη.

Κατά πάσα πιθανότητα οι τρεις θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν προκειμένου να ενημερωθούν οι δικηγόροι τους.

Σύμφωνα πληροφορίες της ΕΡΤ, έγινε γνωστό ότι το έγγραφο που είχε σβηστεί με μπλάνκο - ένα θέμα που είχε προκύψει από την απολογία του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη ο οποίος υποστήριξε ότι στο έγγραφο παράδοσης – παραλαβής των βαρδιών είναι σβησμένη μία ώρα - έχει δοθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να βρεθεί τι υπάρχει γραμμένο από κάτω.

Μάλιστα ο προφυλακισμένος σταθμάρχης στην απολογία του, υποστήριξε εκ των υστέρων ότι έγινε μία διόρθωση στο έγγραφο παράδοσης και παραλαβής ως προς τις ώρες.

Πρόκειται για την τελευταία σελίδα από το βιβλίο βαρδιών στο σταθμαρχείο της Λάρισας, πριν από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όπου ως ώρα αναχώρησης αναφέρεται η 22.30.

Σταθμάρχης Νέων Πόρων: «Προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ»

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης Νέων Πόρων μίλησε στην τηλεόραση του Mega για το μοιραίο βράδυ με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη κατά το οποίο είχε βάρδια.

Η Ελένη, είναι η σταθμάρχης Νέων Πόρων, που είχε βάρδια το μοιραίο βράδυ. Οι Αρχές φαίνεται πως δεν την έχουν καλέσει ακόμα για κατάθεση ενώ η ίδια είναι σοκαρισμένη από την τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων, στο οποίο έχασαν τη ζωή του 57 άνθρωποι.

Από το οικογενειακό περιβάλλον της Ελένης δήλωσαν: «Προσπαθεί ακόμα να συνέλθει από το σοκ και να μη φέρνει στο μυαλό της αυτά τα εφιαλτικά λεπτά που βίωσε. Βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτου άγχους και πρέπει να διαχειριστεί την οικογένειά της για να μη μεταφέρει το βαρύ κλίμα στο σπίτι της καθώς είναι μητέρα βρέφους. Ακόμη δεν την έχουν καλέσει να καταθέσει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News