Ανακοινώσεις Γεραπετρίτη: Στις 22 Μαρτίου ξεκινούν τα τρένα

Ελλάδα
Ανακοινώσεις Γεραπετρίτη: Στις 22 Μαρτίου ξεκινούν τα τρένα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 22 Μαρτίου η επανεκκίνηση των τρένων. Η ανακοίνωση.

Σταδιακή επανεκκίνηση λειτουργίας των τρένων σε 5 φάσεις (ανά πενθήμερο) με προτεινόμενη έναρξη στις 22 Μαρτίου προβλέπει το σχέδιο για την επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο μεταβατικός υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο ίδιος, συζήτησε με τους εργαζόμενους του σιδηροδρόμου το τελικό πλαίσιο ασφαλούς λειτουργίας του, έως ότου να λειτουργήσει το νέο σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης ETCS, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ στο τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού

«Η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου είναι αναγκαία για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κοινού. Επιπλέον, η καθυστέρηση έναρξης της λειτουργίας, έστω και με περιορισμένο αριθμό δρομολογίων, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους κλοπών ή/και δολιοφθορών. Τέλος, υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στις εμπορευματικές μεταφορές προς τα γειτονικά κράτη.

Η επανεκκίνηση ενός σιδηροδρομικού δικτύου ύστερα από μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπής δρομολογίων απαιτεί σειρά ενεργειών ώστε αυτά να ξεκινήσουν με όρους μέγιστης δυνατής ασφάλειας. Οι ενέργειες αυτές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: επιθεώρηση υποδομών και έναρξη δρομολογίων.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News