Live η παρουσίαση των σχεδίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος

Πολιτισμός
Live η παρουσίαση των σχεδίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παρουσίαση των σχεδίων γίνεται από τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη και την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε το πρώτο βραβείο του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος. Το μουσείο αναμένεται να αναδείξει τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο και να συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής.

Οι μακέτες με τα σχέδια που έχει καταθέσει το αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Τσολάκη είναι εντυπωσιακά, ενώ η ομάδα εξηγεί το σκεπτικό του σχεδιασμού προς την υλοποίηση ενός έργου που αναμένεται να παρουσιάζει την ιστορία της πόλης μέσα από τα ευρήματα που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική έρευνα ετών.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, για την παρουσίαση των σχεδίων που διακρίθηκαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών, για την κατασκευή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αθηνών επικεντρώνεται στην αρμονική συμβίωση δύο αντικρουόμενων δυνάμεων της περιοχής. Από τη μία, η αδιαπέραστη και συνεχής μάζα της πόλης και από την άλλη το περίκλειστο άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος με τις αρχαιολογικές ανασκαφές. Το κτιριολογικό πρόγραμμα του μουσείου προϋποθέτει την κατασκευή ενός ευμεγέθους κτιριακού όγκου που θα επιβληθεί στο άλσος, περιορίζοντας την επιφάνεια του πολύτιμου δημόσιου χώρου. Αντ’ αυτού η πλειοψηφία της επιφάνειας του μουσείου αναπτύσσεται υπογείως και επηρεάζει τοπικά το έδαφος, δημιουργώντας βατές εξάρσεις και σκάμματα που ενισχύουν την οριζόντια τοπογραφία. Το μουσείο συνδιαλέγεται με το υπάρχον πεδίο και μετασχηματίζεται αρμονικά σε ένα κτίριο-έδαφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News