Βαρουφάκης: «Μετά από απαίτηση της συζύγου θα έχω μαζί τους αστυνομικούς»

Ελλάδα
Βαρουφάκης: «Μετά από απαίτηση της συζύγου θα έχω μαζί τους αστυνομικούς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας για τα Τέμπη, είπε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία» και πως χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα χωρίς κομματική καθοδήγηση και θα πρέπει «εμείς οι πολιτικοί να τους δώσουμε την ευκαιρία να οραματιστούν μια άλλη Ελλάδα»

Μετά από απαίτηση της συζύγου του θα έχει πλέον μαζί τους αστυνομικούς του, είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς για το επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια.

Όπως είπε, βγήκε έξω μόνος του με τους επτά για να μιλήσουν ώστε να αποφευχθεί η σύρραξη μέσα στο κατάστημα, και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές και να του καταλογίζουν ότι ψήφισε μνημόνια: Όπως είπε, η μύτη του έσπασε σε έξι σημεία. Ερωτηθείς για το τι ήταν αυτοί που του επιτέθηκαν, είπε «να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί».

Όπως είπε, νιώθει «φυλακισμένος» όταν έχει αστυνομικούς μαζί του, ενώ για τον 17χρονο ο οποίος έχει συλληφθεί συμπλήρωσε ότι είχε ρόλο τσιλιαδόρου κι ότι ο αρχηγός της ομάδας ήταν ένας άλλος νέος 25-26-27 ετών («το πρόσωπό του είναι φωτογραφημένο και καταχωρημένο μέσα στη μνήμη μου» είπε χαρακτηριστικά), ο οποίος και άρχισε να τον χτυπά. Επίσης, χαρακτήρισε «χειρουργικές» τις γροθιές, λέγοντας «μόνο στη μύτη».

Μιλώντας για τα Τέμπη, είπε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική συγκυρία», πως χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν σε όλη την χώρα, χωρίς κομματική καθοδήγηση και θα πρέπει «εμείς οι πολιτικοί να τους δώσουμε την ευκαιρία να οραματιστούν μια άλλη Ελλάδα».

Επίσης έκανε λόγο για συνομιλία που είχε το 2015 με τον Ντέκλαν Κοστέλο ο οποίος εκπροσωπούσε την τρόικα και στον οποίο, όπως είπε, όταν παρουσίασε τα σχέδια τους για τον ελληνικό σιδηρόδρομο, έλαβε την απάντηση ότι η τρόικα είχε ήδη αποφασίσει ότι τα τρένα θα πάνε στην κρατική ιταλική εταιρεία, όπως αντίστοιχα τα περιφερειακά αεροδρόμια στους Γερμανούς και το λιμάνι του Πειραιά στους Κινέζους. Ακόμη, είπε πως το σπάσιμο του ΟΣΕ σε 2 κομμάτια, με τον τρόπο που έγινε από το 2010 και μετά, είναι εν πολλοίς υπεύθυνο για τα όσα ακολούθησαν καθώς η τραγωδία στα Τέμπη δεν ήταν το μόνο δυστύχημα που έγινε σε αυτήν την περίοδο.

//--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News