Γονείς κλειδώνουν στο σπίτι μικρά παιδιά και φεύγουν - 3 περιστατικά μέσα σε μια βδομάδα στην Αθήνα

Ελλάδα
Γονείς κλειδώνουν στο σπίτι μικρά παιδιά και φεύγουν - 3 περιστατικά μέσα σε μια βδομάδα στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα περιστατικά εγκατάλειψης μικρών παιδιών από τους γονείς τους στην Αθήνα

Τρία διαφορετικά περιστατικά σε περιοχές της Αττικής, όπου γονείς κλείδωσαν στο σπίτι τα παιδιά τους και αποχώρησαν, κατέγραψε μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας η Αστυνομία.

Τα τρία αυτά περιστατικά εγκατάλειψης μικρών παιδιών από τους γονείς τους, στα Γλυκά Νερά, στα Πατήσια και στο Ψυχικό, προκαλούν ανησυχία και προβληματισμό στις Αρχές.

Το τελευταίο περιστατικό που απασχόλησε την ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα στα Γλυκά Νερά το απόγευμα της Κυριακής, όταν συνελήφθη μητέρα που κατηγορείται ότι κλείδωσε τα δύο ανήλικα παιδιά της, ηλικίας 5 και 8 ετών, σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου και αποχώρησε. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας της πέρασαν χειροπέδες και σχημάτισαν σε βάρος της δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα είχε συλληφθεί στα Πατήσια ζευγάρι που είχε κλειδώσει τα παιδιά του, ηλικίας τριών και έξι ετών, στο μπαλκόνι σπιτιού και τα εγκατέλειψαν.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 36χρονο και την 27χρονη σύντροφό του, σχηματίζοντας σε βάρος τους δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Πιο αναλυτικά, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκαν για το συμβάν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και έσπευσαν στα Πατήσια, όπου εντόπισαν κλειδωμένα σε μπαλκόνι διαμερίσματος πρώτου ορόφου τα δύο ανήλικα. Οι γονείς τους είχαν αποχωρήσει από το σπίτι, με αποτέλεσμα να είναι μόνα και απροστάτευτα.

Με εντολή του εισαγγελέα Ανηλίκων τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων.

Και τα περιστατικά δεν σταματούν εδώ. Στο Ψυχικό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι άφησε μόνο του το 7χρονο παιδί του στο σπίτι.

Η έρευνα της Αστυνομίας ξεκίνησε μετά από καταγγελία της 41χρονης μητέρας και συζύγου του, η οποία ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο 42χρονος άφησε μόνο του το 7χρονο παιδί τους (την ώρα που το είχε υπό την εποπτεία του) στο σπίτι και αποχώρησε, με αποτέλεσμα το παιδί να αρχίσει να φωνάζει τρομαγμένο και να γίνει αντιληπτό από τους γείτονες.

Μετά την καταγγελία της μητέρας, εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον 42χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News