Τραγωδία στα Τέμπη: 15.000 άτομα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για το δυστύχημα (pics)

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: 15.000 άτομα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για το δυστύχημα (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται με δυναμικό «παρών» οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους σήμερα Κυριακή, 12 Μαρτίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και στο θάνατο 57 συνανθρώπων μας το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας.

Με τα συνθήματα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Kέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα», και «Tώρα η οργή να γίνει ανατροπή το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί», από χιλιάδες διαδηλωτές έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, στο Μεταξουργείο ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής η πορεία εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων για την τραγωδία στα Τέμπη.

Η κίνηση διεξάγεται κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο του Μετρό, ενώ έχει ανοίξει και το κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, αποκαταστάθηκε η κίνηση των συρμών και στο δίκτυο του Τραμ, με τερματικό σταθμό και πάλι τη στάση «Σύνταγμα».

Να οργανώσουμε και να οργώσουμε τους χώρους δουλειάς, σχολές, πανεπιστήμια με σκοπό να γίνει πετυχημένη απεργία στις 16 Μάρτη, τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ όπου κατέληξε η μεγάλη πορεία, ενώ ανοίγουν σταδιακά οι δρόμοι στο κέντρο.

Συνδικάτα, μαζικοί φορείς, εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι έδωσαν δυναμικό παρών στο κέντρο της Αθήνας. Τουλάχιστον 10.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή. Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται ο παλμός των διαδηλωτών που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και διαδηλώνουν ειρηνικά.

«Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση» είναι το μήνυμα που έστειλαν οι ομιλητές από σωματεία και συνδικάτα στο μεγάλο συλλαλητήριο εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών και συνδικάτων στο Σύνταγμα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και καλλιτέχνες. Το κέντρο της Αθήνας γέμισε πανό, διαδηλωτές και καλλιτέχνες  οι οποίοι ένωσαν την φωνή τους. Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνόδευσε με την κιθάρα του τις κινητοποιήσεις.

(Φωτογραφίες ΙΝ ΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News