ΙΣΑ: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για να ασκούν οι γιατροί το λειτούργημά τους, προστατευμένοι και ασφαλείς

Ελλάδα
ΙΣΑ: Νομοθετικές πρωτοβουλίες για να ασκούν οι γιατροί το λειτούργημά τους, προστατευμένοι και ασφαλείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Οι γιατροί του ΕΣΥ σε αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για τον ασθενή και το σύστημα υγείας"

Επιστολή στους υπουργούς Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), για το κρίσιμο, όπως το χαρακτηρίζει, ζήτημα της ασφάλειας των ιατρών του ΕΣΥ κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, με την οποία ζητά να αναλάβουν κάθε αναγκαία νομοθετική πρωτοβουλία, για τη θέσπιση μέτρων ασφάλειας.

«Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι τα περιστατικά ξυλοδαρμού, εξύβρισης, απειλής ή άλλης μορφής κακοποίησης του ιατρικού προσωπικού κυρίως στις ημέρες εφημερίας, πληθαίνουν, λαμβάνοντας τη μορφή επιδημίας. Η ασφάλεια στο χώρο εργασίας ενός δημοσίου νοσοκομείου ή άλλης δημόσιας δομής παροχής υπηρεσιών υγείας αποτελεί πρώτιστο καθήκον της πολιτείας. Οι γιατροί πρέπει κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους να νιώθουν προστατευμένοι και ασφαλείς», τονίζεται στην επιστολή.

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχε αναδείξει το θέμα ήδη από το Μάιο του 2016 εξ αφορμής ενός περιστατικού.

«Οι γιατροί του ΕΣΥ σε αντίξοες συνθήκες αγωνίζονται για τον ασθενή και το σύστημα υγείας. Θα πρέπει να ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες, για να μπορούν οι γιατροί να ασκούν το λειτούργημά τους, προστατευμένοι και ασφαλείς» τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News