Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ελλάδα
Ρούλα Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε η νοσηλεύτρια που είχε βάρδια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νοσηλεύτρια Παναγιώτα Τεντούρου εξήγησε πως κατά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, της έγινε η υπόμνηση πως πρόκειται «για ένα παιδάκι που έχει χάσει τα αδελφάκια του και είναι ιδιαίτερη περίπτωση»

Σειρά για να καταθέσει στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας είχε σήμερα μια νοσηλεύτρια, που είχε βάρδια στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου στις 8 και στις 9 Απριλίου του 2021.

Η νοσηλεύτρια Παναγιώτα Τεντούρου εξήγησε πως κατά την εισαγωγή της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, την Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, της έγινε η υπόμνηση πως πρόκειται «για ένα παιδάκι που έχει χάσει τα αδελφάκια του και είναι ιδιαίτερη περίπτωση». Η ίδια ανέφερε πως η ενημέρωση που είχαν είναι ότι το παιδί εκδήλωσε επεισόδιο «σπασμών», σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει η μητέρα του στους γιατρούς.

«Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μου βάρδιας το παιδί ανέβασε σφυγμούς, στο όριο όμως. Ο γιατρός της έκανε καρδιογράφημα και μας είπε να την παρακολουθούμε. Την επόμενη ημέρα έκανε εγκεφαλογράφημα και ήταν καλό. Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα και ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμείνει στο νοσοκομείο και πως έπρεπε να πάρει και εξιτήριο και επειδή ήταν περίοδος covid», ανέφερε η μάρτυρας, σύμφωνα με το newsbomb.gr, συμπληρώνοντας πως οι γιατροί συνέστησαν στους γονείς να πάνε το κοριτσάκι σε παιδοψυχολόγο για να λάβει βοήθεια, ώστε να αντιμετωπίσει την απώλεια των αδελφών του.

Αν και είχε ληφθεί απόφαση να δοθεί εξιτήριο, λίγο αργότερα, «η μητέρα μάς φώναξε και μας είπε ότι το παιδί άρχισε να βήχει και έκανε εμετό. Πήγαμε στο δωμάτιο. Το παιδί είχε σαλάκια στο νεφροειδές. Ενημερώθηκε η μητέρα πως το παιδί είναι καλά. Εκεί η μητέρα μας είπε: "είναι καλά αυτό το παιδί; Του δίνετε εξιτήριο;". Τελικά ο γιατρός μας είπε να παρακολουθήσουμε το παιδί».

Πρόεδρος: Λέτε στην κατάθεσή σας ότι στις 9 Απριλίου πήγατε και είδατε το παιδί χλωμό με τάση προς έμετο.

Μάρτυρας: Ναι, επανήλθε αμέσως το χρώμα του και δεν έκανε έμετο.

Πρόεδρος: Ποιος γιατρός συνέστησε στους γονείς το παιδί να δει παιδοψυχολόγο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι, ειπώθηκε την ώρα της επίσκεψης στις 9 Απριλίου όταν οι γιατροί θα έδιναν το εξιτήριο.

Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι σας είπε η μητέρα πως το παιδί ήταν μελανό; Ήταν όταν πήγατε εσείς μελανό;

Μάρτυρας: Όχι ήταν ωχρό και μετά από πέντε λεπτά επανήλθε.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε με το παιδί; Πώς καταλάβατε ότι είχε τάση προς εμετό;

Μάρτυρας: Προσπαθούσε να κάνει εμετό αλλά δεν μπορούσε.

Εισαγγελέας: Η μητέρα πώς αντιδρούσε; Ήταν εκεί;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι περίμενε να πουν οι γιατροί.

Ερωτήσεις δέχτηκε η νοσηλεύτρια και από τον συνήγορο της κατηγορουμένης, Αλέξη Κούγια, ο οποίος επέμεινε στα όσα είχε γράψει στην αναφορά της η νοσηλεύτρια περί βήχα και εμετού ενώ στο δικαστήριο αναφέρει απλώς «λίγα σάλια».

Κούγιας: Στις 9/4 έχετε βάρδια έχετε βάρδια από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Γράφετε ότι το παιδί εμφάνισε βήχα και έκανε εμετό. Γιατί λέτε ότι τώρα είχε λίγα σάλια;

Μάρτυρας: Δεν έκανε εμετό. Στην πρώτη φορά που μας φώναξε η μητέρα, μας έδειξε το νεφροειδές και είχε μέσα λίγα σάλια. Γράφω ότι μας ενημέρωσε η μητέρα ότι εμφάνισε βήχα και εμετό…

Κούγιας: Δεν το γράφετε αυτό, είναι σαν να είναι δικό σας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν το λέτε ξεκάθαρα στην κατάθεσή σας; Γιατί στο ιστορικό φαίνεται σαν να το λέτε εσείς και όχι σαν να σας ενημερώνει η μητέρα. Μπορείτε να μας το διευκρινίσετε; Γιατί υπάρχει αυτή η διαφοροποίηση;

Μάρτυρας: Εμετός είναι και το ένα εμετός και το άλλο…

Πρόεδρος: Γιατί αυτά δεν τα είπατε στην ανακρίτρια;

Μάρτυρας: Δεν ρωτήθηκα για όλες αυτές τις λεπτομέρειες.

Κούγιας: Αποκλείεται να ήταν μελανό και η μελανότητα να μεταβλήθηκε σε ωχρότητα;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω.

Κούγιας: Πόση ώρα κρατάει η μελανότητα;

Μάρτυρας: Δευτερόλεπτα.

Κούγιας: Άρα;

Μάρτυρας: Δευτερόλεπτα κρατάει όταν χορηγούμε οξυγόνο εδώ δεν είχε χορηγήθηκε οξυγόνο.

Κούγιας: Γιατί βάλατε οξύμετρο;

Μάρτυρας: Όταν μελανιάζει ένα παιδί για αυτό βάζουμε το οξύμετρο για να δούμε.

Η δίκη συνεχίζεται στις 14 Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News