Τραγωδία στα Τέμπη: Ο 23χρονος Κυπριανός θα παντρευόταν τον Αύγουστο - Ο συγκινητικός επικήδειος του πατέρα του (vid)

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Ο 23χρονος Κυπριανός θα παντρευόταν τον Αύγουστο - Ο συγκινητικός επικήδειος του πατέρα του (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κύπρος μετά τον άδικο χαμό του 23χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ένας από τους δεκάδες νεκρούς που άφησε πίσω της η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ήταν και ο 23χρονος φοιτητής του ΑΠΘ Κυπριανός Παπαϊωάννου, ο οποίος επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με τη μοιραία αμαξοστοιχία.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο ιερέας πατέρας του στον επικήδειο που εκφώνησε στην κηδεία που τελέστηκε τη Δευτέρα, ο Κυπριανός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου την αγαπημένη του Χριστίνα.

Ο πατέρας του άτυχου νέου αναφέρθηκε στις τελευταίες συνομιλίες που είχε με το παιδί του πριν τη μοιραία σύγκρουση.

«"Τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου;" τον ρώτησα, "θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας" μου είπε. "Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε" του είπα εγώ» είπε αρχικά ο πατέρας του Κυπριανού αναφερόμενος στην τελευταία συνομιλία που είχε μαζί του με μηνύματα.

Το πρωί της μοιραίας Τρίτης (28/2) ο 23χρονος είπε στον πατέρα του ότι πέρασαν πολύ καλά στην Άνδρο με τον ίδιο να τον ρωτάει «πώς θα πας πίσω θεσσαλονίκη γιε μου, με αεροπλάνο ή τρένο;». «Θα πάω με το τρένο που είναι πιο φτηνό και θα διαβάζω στον δρόμο για να κερδίσω χρόνο γιατί όπως ξέρεις με περιμένουν υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις ήταν ότι στις 27 Αυγούστου θα παντρευόταν με την αγαπημένη του Χριστίνα» συνέχισε στον επικήδειο ο τραγικός πατέρας.

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας το πει ο παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου» συνέχισε ο πατέρας του 23χρονου.

Ο ιερέας πατέρας του άτυχου φοιτητή αναφέρθηκε στο μουσικό ταλέντο του γιου του και περιέγραψε ό,τι συνέβη το μοιραίο βράδυ λέγοντας: «Τρίτη βράδυ 28 Φεβρουαρίου: ήρθε η μνηστή σου ανήσυχη ότι κάτι έχει συμβεί. Αχ αυτό το τρένο. Θέε μου βοήθα να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό, σκέφτηκα. Πατέρας είμαι, Θεέ μου έλεγα βοήθησε τους όλους αλλά πρόσεξε και τον γιο μου μην πάθει τίποτα, γιατί είμαι ιερέας».

Η Νομική Σχολή ΑΠΘ θεσπίζει υποτροφία στο όνομα του Κυπριανού Παπαϊωάννου

Τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του 23χρονου φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα προτείνει η Σχολή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο ψήφισμά της για την τραγική απώλεια, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφέρει ότι δικαιούχος της υποτροφίας θα είναι ένας Κύπριος ή μια Κύπρια που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στη Σχολή.

Μεταξύ άλλων, η Κοσμητεία αποφάσισε να συνδράμει την οικογένειά του στη νομική της υποστήριξη ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης που δικαιούται. Η Κοσμητεία θα συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει τη Δευτέρα, στο ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Αυγόρου Κύπρου. Αντί στεφάνου, κατά την επιθυμία της οικογένειάς του, θα καταθέσει 300 ευρώ για την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του ναού.

https://www.tiktok.com/@agiosefraim/video/7207854403682880773 https://www.tiktok.com/@giorgosavlonitis9/video/7207061693375974661 https://www.tiktok.com/@theano...katerini/video/7207848609470041349
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News