Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Ο 23χρονος Κυπριανός θα παντρευόταν τον Αύγουστο - Ο συγκινητικός επικήδειος του πατέρα του (vid)

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κύπρος μετά τον άδικο χαμό του 23χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ένας από τους δεκάδες νεκρούς που άφησε πίσω της η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ήταν και ο 23χρονος φοιτητής του ΑΠΘ Κυπριανός Παπαϊωάννου, ο οποίος επέστρεφε στη Θεσσαλονίκη με τη μοιραία αμαξοστοιχία.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο ιερέας πατέρας του στον επικήδειο που εκφώνησε στην κηδεία που τελέστηκε τη Δευτέρα, ο Κυπριανός ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 27 Αυγούστου την αγαπημένη του Χριστίνα.

Ο πατέρας του άτυχου νέου αναφέρθηκε στις τελευταίες συνομιλίες που είχε με το παιδί του πριν τη μοιραία σύγκρουση.

«"Τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου;" τον ρώτησα, "θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας" μου είπε. "Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε" του είπα εγώ» είπε αρχικά ο πατέρας του Κυπριανού αναφερόμενος στην τελευταία συνομιλία που είχε μαζί του με μηνύματα.

Το πρωί της μοιραίας Τρίτης (28/2) ο 23χρονος είπε στον πατέρα του ότι πέρασαν πολύ καλά στην Άνδρο με τον ίδιο να τον ρωτάει «πώς θα πας πίσω θεσσαλονίκη γιε μου, με αεροπλάνο ή τρένο;». «Θα πάω με το τρένο που είναι πιο φτηνό και θα διαβάζω στον δρόμο για να κερδίσω χρόνο γιατί όπως ξέρεις με περιμένουν υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις ήταν ότι στις 27 Αυγούστου θα παντρευόταν με την αγαπημένη του Χριστίνα» συνέχισε στον επικήδειο ο τραγικός πατέρας.

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας το πει ο παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου» συνέχισε ο πατέρας του 23χρονου.

Ο ιερέας πατέρας του άτυχου φοιτητή αναφέρθηκε στο μουσικό ταλέντο του γιου του και περιέγραψε ό,τι συνέβη το μοιραίο βράδυ λέγοντας: «Τρίτη βράδυ 28 Φεβρουαρίου: ήρθε η μνηστή σου ανήσυχη ότι κάτι έχει συμβεί. Αχ αυτό το τρένο. Θέε μου βοήθα να μην έχει συμβεί κάτι σοβαρό, σκέφτηκα. Πατέρας είμαι, Θεέ μου έλεγα βοήθησε τους όλους αλλά πρόσεξε και τον γιο μου μην πάθει τίποτα, γιατί είμαι ιερέας».

Η Νομική Σχολή ΑΠΘ θεσπίζει υποτροφία στο όνομα του Κυπριανού Παπαϊωάννου

Τη θέσπιση υποτροφίας στη μνήμη του 23χρονου φοιτητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου, που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, θα προτείνει η Σχολή στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Στο ψήφισμά της για την τραγική απώλεια, η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, αναφέρει ότι δικαιούχος της υποτροφίας θα είναι ένας Κύπριος ή μια Κύπρια που θα φοιτήσει το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στη Σχολή.

Μεταξύ άλλων, η Κοσμητεία αποφάσισε να συνδράμει την οικογένειά του στη νομική της υποστήριξη ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων για τη διεκδίκηση της αποζημίωσης που δικαιούται. Η Κοσμητεία θα συμμετάσχει στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει τη Δευτέρα, στο ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου του Αυγόρου Κύπρου. Αντί στεφάνου, κατά την επιθυμία της οικογένειάς του, θα καταθέσει 300 ευρώ για την αποπεράτωση των έργων συντήρησης του ναού.

@agiosefraim #ορθοδοξια #τεμπητραγωδια #δοκιμασιες #κηδεια #pray #προσευχή #πονος💔 #τεμπητραγωδια ♬ Monastery Bells - Monks of St. Anthony's Greek Orthodox Monastery
@dinos1971

♬ Originalton - Dinos1971
@giorgosavlonitis9 Μετά τών Αγίων καί τών Δικαίων νά βρεθεί καί ή δική σου ψυχούλα παλικάρι μου! 😢🌹#Ευλογημένο #fy #fyp #foryou ♬ Sad Music - Max-Music
@s.o.t.o.s

♬ πρωτότυπος ήχος - hastalavista
@theano...katerini

ΑΝΈΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΙ ΜΝΗΜΑΤΟΣ! . Είμαστε Θεότρελλοι εμείς οι Χριστιανοί ! Ευχόμαστε και στα δικά μας! Χαμογελάμε γιατί στέλνουμε στην αιώνια ζωή τον αγαπημένο μας και όχι στον Άδη . Λέμε καλή αντάμωση και το εννοούμε ! Λέμε υπομονή ,θα ξαναβρεθούμε! Χριστός Ανέστη Κυπριανε μας!!!! Η διαφορά των ορθόδοξων Χριστιανών! Ζούμε το Γάμο του Κυπριανού με τον Χριστό ! Δεν τέλεσαν κηδεία στον Κυπριανό ! Τέλεσαν την Ακολουθία της Αναστάσης βίωσαν όλοι την μετάβαση προς στον Παράδεισο ! Χαμογελαστά πρόσωπα ,ελπιδα Αναστάσης και στην μέση ο Διακαιος Κυπριανός ο «νεομάρτυρας» για έναν ακόμα λόγο… τήρησε την εγκράτεια και την αγνότητα ως το τέλος του επίγειου βίου του! Φωτεινό παράδειγμα για τους νέους, παράνοια θα πουν οι κοσμικοί, Θείος έρωτας θα πούμε εμείς οι Ορθοδοξοι!! Αναστάσεως ημέρα Λαμπρηνθώμεν Λαοί!! Προσδοκώ Ανάσταση νεκρών και ΖΩΗΝ του Μέλλοντος αιώνος Αμην!! Από Ελένη Γρίβα

♬ Στην κοιλάδα των Τεμπών - Bill Πανουτσακοπουλος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια