Τραγωδία στα Τέμπη: Έλεγχος της ΡΑΣ στα γραφεία του ΟΣΕ - Τι αναζητούν οι ελεγκτές (vid)

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Έλεγχος της ΡΑΣ στα γραφεία του ΟΣΕ - Τι αναζητούν οι ελεγκτές (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που αναζητούν οι ελεγκτές είναι έγγραφα που μαρτυρούν το πώς έγιναν οι εκπαιδεύσεις των σταθμαρχών, ποιους κανόνες ακολούθησαν και ποια είναι τα πρωτόκολλα

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων πραγματοποιεί έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου. Οι έρευνες της ΡΑΣ στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας, 6 Μαρτίου και συνεχίστηκαν και σήμερα. Στην πρώτη χθεσινή επίσκεψη επί πέντε ώρες έκαναν εξονυχιστικούς ελέγχους, ενώ η έρευνα επαναλήφθηκε σήμερα.

Αυτό που αναζητούν οι ελεγκτές είναι έγγραφα που μαρτυρούν το πώς έγιναν οι εκπαιδεύσεις των σταθμαρχών, ποιους κανόνες ακολούθησαν και ποια είναι τα πρωτόκολλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open, οι άνθρωποι της ΡΑΣ έχουν κατασχέσει κάποια έγγραφα που θα τους βοηθήσουν στην έρευνά τους, καθώς και τα προγράμματα εκπαίδευσης που ακολουθήθηκαν στο τέλος Ιανουαρίου.

//--> //-->

Οι ελεγκτές αναζητούν στοιχεία σε αρχεία και έγγραφα προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάρτιση πορίσματος με αφορμή το θανατηφόρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το ρεπορτάζ ανέφερε ότι δεν αποκλείεται στο πόρισμα να προτείνεται η ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας του ΟΣΕ, ενώ αυτό θα σταλεί και στην ευρωπαϊκή αρχή σιδηδροδρόμων, ενώ εξετάζεται να υπάρξει πρόταση για ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας και για την Hellenic Train.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News