Δυστύχημα στα Τέμπη: Ράγισε καρδιές ο πατήρ Χριστόδουλος που κήδεψε τον γιο του (vid)

Ελλάδα
Δυστύχημα στα Τέμπη: Ράγισε καρδιές ο πατήρ Χριστόδουλος που κήδεψε τον γιο του (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πατήρ Χριστόδουλος μοιράστηκε με τον κόσμο που βρέθηκε στην κηδεία για να αποχαιρετήσει τον Κυπριανό τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξαν, ενώ, όπως είπε, ο ίδιος έπλυνε το σώμα του παιδιού του, «ένα μαρτυρικό σώμα, όπως μαρτυρικά μπήκε στον χώρο του φωτός του Θεού»

Σε κλίμα απόλυτης θλίψης και οδύνης τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας, 6 Μαρτίου η εξόδιος ακολουθία για τον Κυπριανό Παπαϊωάννου, ο οποίος ήταν ένα από τα δεκάδες θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Ο πατέρας του άτυχου 23χρονου φοιτητή, πατήρ Χριστόδουλος, τέλεσε το μυστήριο της κηδείας του γιου του, μαζί με τον νονό του Κυπριανού, που είναι επίσης ιερέας, συγκλονίζοντας με τα λόγια του.

Ο τραγικός πατέρας αποχαιρέτησε το παιδί του αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι θα παντρευόταν στις 27 Αυγούστου την αγαπημένη του Χριστίνα. Μάλιστα, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Άνδρο για να πάρει την ευχή του γάμου, όπως αναφέρει το newsbomb.gr.

«“Τι θα κάνεις την Τυρινή γιε μου;” τον ρώτησα. “Θα πάω με τη Χριστίνα μου στην Άνδρο για να προσευχηθούμε και να πάρουμε την ευλογία της Αγίας Μαρίνας”, μου είπε. “Ευλογημένα να πάτε γιε μου, προσεκτικά, με το καλό να επιστρέψετε”, του είπα εγώ», είπε συγκεκριμένα ο πατέρας του Κυπριανού στον επικήδειό του.

«Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε σε κάποιον είναι ότι θα είμαστε δίπλα σου αλλά τον τρόπο και τον χρόνο μπορεί να μας το πει ο παντοκράτωρ Κύριος. Τώρα ο Θεός είναι δίπλα σου, γιε μου, δίπλα στην πολυμαρτυρική σορό σου αλλά και στην όλο φως ψυχή σου. Η Αγία Μαρίνα, οι Άγιοι Απόστολοι, ο Απόστολος Βαρνάβας και η μάνα μας η Παναγία θα είναι μαζί σου λεβέντη μου», είπε επίσης.

Ο πατήρ Χριστόδουλος μοιράστηκε με τον κόσμο που βρέθηκε στην κηδεία να αποχαιρετήσει τον Κυπριανό τα τελευταία μηνύματα που αντάλλαξαν, ενώ, όπως είπε, ο ίδιος έπλυνε το σώμα του παιδιού του, «ένα μαρτυρικό σώμα, όπως μαρτυρικά μπήκε στον χώρο του φωτός του Θεού».

«Γιε μου, σπαράζουμε κι εγώ και η μητέρα σου», είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News