Συνελήφθη γνωστός συγγραφέας για ακάλυπτες επιταγές και χρέη στο Δημόσιο

Ελλάδα
Συνελήφθη γνωστός συγγραφέας για ακάλυπτες επιταγές και χρέη στο Δημόσιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σε βάρος του 55χρονου συλληφθέντος εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για συνολική ποινή φυλάκισης οχτώ ετών και 11 μηνών

Στη σύλληψη του γνωστού συγγραφέα Στέφανου Ξενάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έχει γράφει το βιβλίο “Το Δώρο”, προχώρησε η ΕΛΑΣ το πρωί της Δευτέρας καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για ακάλυπτες επιταγές, μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σε βάρος του 55χρονου συλληφθέντος εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για συνολική ποινή φυλάκισης οχτώ ετών και 11 μηνών.

Όπως αναφέρεται, επίσης, «στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της».

Σημειώνεται ότι στο βιογραφικό του ο Στέφανος Ξενάκης ανέφερε ότι από το 1993 έως το 2015 είχε εργαστεί ως στέλεχος και επιχειρηματίας στο χώρο της Διαφήμισης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (6-3-2023) στη Βούλα, στο πλαίσιο διερεύνησης και αξιοποίησης πληροφοριών από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ (8) ετών και έντεκα (11) μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ειδικότερα, ο 55χρονος στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Επιπλέον δεν κατέβαλε έγκαιρα τις εργοδοτικές εισφορές στους ασφαλιστικούς φορείς καθώς και τα χρέη του προς το ελληνικό Δημόσιο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα».

(Φωτογραφία: protothema.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News