Τραγωδία στα Τέμπη: 80 μέτρα η διάμετρος του πύρινου «μανιταριού» - Δεν γίνεται από φιάλη υγραερίου

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: 80 μέτρα η διάμετρος του πύρινου «μανιταριού» - Δεν γίνεται από φιάλη υγραερίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται η έρευνα για την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη - Ερωτηματικά έχουν προκύψει γύρω από την φωτιά που ξέσπασε μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, ιδίως από την λάμψη που προκλήθηκε

Ερευνητές βρίσκονται επί ποδός και εξετάζουν τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, το βράδυ της Τρίτης, 28 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega μια φιάλη υγραερίου ή προπανίου δεν ήταν ικανά να προκαλέσουν τέτοια έκρηξη. Επίσης δεν μπορεί να ήταν εκρηκτικές ύλες ή στρατιωτικό υλικό, δεν μπορεί να ήταν λάδι μηχανής (λιπαντικό) και δεν μπορεί να ήταν οι αεροθάλαμοι των αεροφρένων

Όπως εξήγησε ειδικός η διάμετρος της πύρινης μπάλας ήταν 80 μέτρα και μένει να εξεταστεί αν υπήρχε κάτι που πρέπει να το ψάξουμε στην εμπορική αμαξοστοιχία.

Δείτε το βίντεο

//--> //-->

Ωστόσο, η έρευνα των πραγματογνωμόνων θα δώσει τις τελικές απαντήσεις σχετικά με το τι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη, καθώς η εμπορική αμαξοστοιχία δεν μετέφερε κάποιο εύφλεκτο υλικό, αλλά λαμαρίνες, φρούτα και σιτηρά.

Εμπειρογνώμονες της Κομισιόν έρχονται στην Αθήνα

«Είμαστε ανοιχτοί και πρόθυμοι να συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές σε όλα τα επίπεδα όπως μας ζητηθεί, προκειμένου να δώσουμε την υποστήριξή μας όπου χρειαστεί». Αυτό δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντάνα Σπίναν, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής προς τον Τύπο, στις Βρυξέλλες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News