Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για σύγκληση Ολομέλειας Εφετών - Εφέτης ανακριτής ενδέχεται να αναλάβει την υπόθεση

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για σύγκληση Ολομέλειας Εφετών - Εφέτης ανακριτής ενδέχεται να αναλάβει την υπόθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξελίξεις στις έρευνες της δικαιοσύνης για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Την αναβάθμιση των ερευνών για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη εξετάζουν οι δικαστικές αρχές από τις προηγούμενες ημέρες, ενώ ήδη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος μελετά την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία ζητείται η αναβάθμιση των ερευνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το newsbomb.gr, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, που έχει την εποπτεία της έρευνας στα Τέμπη μετά από παρέμβαση του κ. Ντογιάκου, αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για σύγκληση της ολομέλειας των εφετών Λάρισας προκειμένου να οριστεί εφέτης ανακριτής για τις περαιτέρω έρευνες.

Οι έρευνες αναμένεται να στραφούν στην αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε υπηρεσιακούς παράγοντες του ΟΣΕ που τοποθέτησαν τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη θέση του χωρίς να διαθέτει τα προσόντα, αλλά και άλλων προσώπων που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το άνοιγμα άλλης έρευνας στην Αθήνα με αντικείμενο τη διερεύνηση για τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων ασφαλείας του σιδηροδρομικού δικτύου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News