Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: Ιδιώτες διασώστες βρέχουν με λάστιχο γυμνή γυναίκα πριν την παραλάβουν

Ελλάδα
Εικόνες ντροπής στον Ωρωπό: Ιδιώτες διασώστες βρέχουν με λάστιχο γυμνή γυναίκα πριν την παραλάβουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διασώστες επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες για αυτή τη συμπεριφορά, όπως ότι... δεν είχαν νερό ή άλλο μέσο για να καθαρίσουν τη γυναίκα ώστε να γίνει η διακομιδή

Οργή προκαλεί η εικόνα που έρχεται από τον Ωρωπό με τους νοσηλευτές να ρίχνουν νερό με λάστιχο σε γυμνή γυναίκα, πάνω σε μια κουβέρτα.

Πρόκειται για νοσηλευτές που δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ αλλά είναι μέλη πληρώματος του δημοτικού ασθενοφόρου, οι οποίοι ανήκουν σε εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος Ωρωπού.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος Γιάννης Γιασημάκης αναφέρει:

«Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα ΕΔΕ που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές απ’ όπου και αν προέρχονται σε θα μείνουν ατιμώρητες».

Ωρωπός: Σάλος με τις εικόνες ντροπής

Το συμβάν καταγγέλθηκε στον δήμαρχο Ωρωπού Γεώργιο Γιασημάκη, ο οποίος προέβη σε άμεσες ενέργειες, όπως ανέφερε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Newsbomb.gr.

Ο δήμαρχος κάλεσε την ιδιωτική εταιρεία ζητώντας τον λόγο από τον ιδιοκτήτη για το συγκεκριμένο συμβάν, ενώ μίλησε προσωπικά και με τους διασώστες, οι οποίοι, όπως μας μετέφερε, επικαλέστηκαν διάφορες δικαιολογίες για αυτή τη συμπεριφορά, όπως ότι... δεν είχαν νερό ή άλλο μέσο για να καθαρίσουν τη γυναίκα ώστε να γίνει η διακομιδή.

Ο δήμαρχος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου πληρώματος από τον ιδιοκτήτη και διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό, η οποία θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας.

Το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Ωρωπού προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ενημερώθηκα πριν από λίγο για το θλιβερό συμβάν με την άτυχη συνδημότη μας, την οποία πλένει γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας, πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος.

Ως άνθρωπος καταδικάζω απερίφραστα το απαράδεκτο συμβάν και αισθάνομαι αποτροπιασμό και ντροπή. Ως Δήμαρχος έχω δώσει ήδη εντολή για κατεπείγουσα Ε.Δ.Ε που θα ερευνήσει και θα καταλογίσει ευθύνες όπου υπάρχουν.

Επίσης επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου, ότι τέτοιες απάνθρωπες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται δεν θα μείνουν ατιμώρητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News