Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέας κρίθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, που είχε βάρδια την ώρα της τραγωδίας στα Τέμπη

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο σταθμάρχης μετά από τη Μαραθώνια απολογία στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας. 

Ειδικότερα, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας, με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, η μαραθώνια απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε περίπου στις 9μιση το βράδυ της Κυριακής.

Ο 59χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή. Επίσης, βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της διατάραξης της ασφαλείας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Στην πρώτη του κατάθεση, σύμφωνα με το news247.gr, μερικές ώρες μετά το δυστύχημα ο σταθμάρχης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να έπεσε σε αντιφατικούς χαρακτηρισμούς.

Ο ίδιος, πάντως, όπως τόνισε σε δήλωση ο συνήγορός του, αναλαμβάνει τις ευθύνες στο βαθμό που του αναλογούν.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι πραγματικά συντετριμμένος. Ο άνθρωπος αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Ανέλαβε την ευθύνη μέσα στα πλαίσια που του αναλογεί, αλλά όπως είπα και σε συναδέλφους σας, αυτό το οποίο μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος, γιατί εδώ πέρα υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Το δικό μας μερίδιο το λαμβάνουμε από εκεί και πέρα είναι δουλειά της δικαιοσύνης και πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Είμαι σίγουρος, πεπεισμένος» ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ο συνήγορός του, Στέφανος Πατζαρτζίδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News