Τραγωδία στα Τέμπη: "Υπάρχει περίπτωση κάποιοι σοροί να μην ταυτοποιηθούν ποτέ”

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: "Υπάρχει περίπτωση κάποιοι σοροί να μην ταυτοποιηθούν ποτέ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης μιλά για την ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων από τα Τέμπη

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η ελληνική κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου. Ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης μίλησε στην εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» του Action24, για τη διαδικασία της αναγνώρισης εξηγώντας ότι υπάρχει πιθανότητα να μην μπορεί να γίνει ταυτοποίηση κάποιων νεκρών.  

 «Πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στη συλλογή του γενετικού υλικού. Οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται σε ατυχήματα αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ λόγω του τραγικού γεγονότος των Δίδυμων Πύργων. Για να δείτε πόσο δύσκολες είναι αυτές οι διαδικασίες, στην περίπτωση των Δίδυμων Πύργων έγινε ταυτοποίηση ενός ατόμου μετά από 21 χρόνια» είπε αρχικά ο κύριος Τριανταφυλλίδης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο όταν τα θύματα και οι σοροί έχουν εκτεθεί σε κακώσεις, στον ήλιο και κυρίως σε πυρκαγιά. Στην περίπτωση της Λάρισας, το πρόβλημα είναι ότι είχαμε πυρκαγιά. Ας οπλιστούμε με υπομονή και πιστεύω ότι θα αποδοθούν οι νεκροί στους συγγενείς τους».

«Υπάρχει και η ακραία περίπτωση να μη μπορεί να γίνει ταυτοποίηση. Σε αυτή την περίπτωση τα εργαστήρια επιδιώκουν να απομονώσουν DNA από τα δόντια ή τα οστά γενικά. Οι τεχνολογίες DNA έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε ραγδαίο ρυθμό. Πέρσι ολοκληρώθηκε η ανάγνωση του DNA του ανθρώπου, γνωρίζουμε πλέον το γενετικό μας υλικό και μπορούν να δοθούν απαντήσεις», τονίζει ο καθηγητής γενετικής του ΑΠΘ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News