Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί εκδόθηκε κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα της τραγωδίας

Ελλάδα
Τραγωδία στα Τέμπη: Γιατί εκδόθηκε κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα της τραγωδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινό πόρισμα για τα αίτια θανάτου όλων των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη

Η ιατροδικαστική υπηρεσία της Λάρισας εξέδωσε κοινό πόρισμα για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, ως προς την αιτία θανάτου.

Ειδικότερα, κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών ως προς τα αίτια θανάτου, εξέδωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία Λάρισας, εκεί όπου διενεργήθηκε η διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr ένα ιατρικό έγγραφο ήρθε στη δημοσιότητα στο οποίο αναγράφεται η αιτία θανάτου για όλους τους νεκρούς της μοιραίας σύγκρουσης. Μάλιστα αποκαλούν τη θανατηφόρα σύγκρουση ως «σιδηροδρομικό ατύχημα».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το έγγραφο: «Πολλαπλές βαρείες κακώσεις σώματος συμβατές αναφερόμενου ατυχήματος (σύμφωνα με πληροφορίες της εντολοδότιδας αρχής θύμα ομαδικού σιδηροδρομικού ατυχήματος)».

Αρχικά τα πρώτα πιστοποιητικά θανάτου έφεραν πάνω αναλυτικά την αιτία θανάτου. Ωστόσο επειδή η διαδικασία αυτή αποδείχθηκε χρονοβόρα με αποτέλεσμα να καθυστερεί τις υπόλοιπες, δηλαδή την ταυτοποίηση των θυμάτων, μετά από επικοινωνία των ιατροδικαστών με το υπουργείο, αποφασίστηκε ένα κοινό πόρισμα για όλα τα θύματα.

Παράλληλα δημοσιεύθηκε και το ΦΕΚ για τη δημοσία δαπάνη των κηδειών όλων των θυμάτων της τραγωδίας. Το ποσό που δαπανά το κράτος ανά άτομο ανέρχεται στις 2.000 ευρώ, ενώ αρχικά ήταν στις 3.500 ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα γραφεία τελετών που συζητούσαν να αναλάβουν την κηδεία, να κάνουν πίσω.

ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News